Νάξος – Μουτσούνα: Στις 11 Αυγούστου διά χειρός Παυλόπουλου τα αποκαλυπτήρια του «Σμυριδεργάτη»

354

Πρώτη Αυγούστου και από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων γίνεται γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι «Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγινε δεκτός ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε στη Νάξο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τελέσει τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του «Σμυριδεργάτη», στη Μουτσούνα. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μαργαρίτη και έτσι εντός των ημερών θα έχουμε την τιμή να παραβρεθεί στη Νάξο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία της έλευσης του προέδρου της Δημοκρατίας κου Παυλόπουλου. Και όπως είναι λογικό, λόγω μετακίνησης του Πρώτου Πολίτη, κάποια πράγματα οφείλουν να γίνονται με τη δέουσα προσοχή. Και από τη Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων γίνεται προσπάθεια, όλα να είναι απόλυτα σωστά… Μην ξεχνάμε ότι θα είναι και η τελευταία εικόνα που θα αφήσει ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης στους δημότες με δεδομένο ότι μετά από εννέα χρόνια την 31η Αυγούστου (σ.σ. ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τελετή για την ορκωμοσία των εκλεγμένων για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) θα παραδώσει τον Δήμο, στον νυν αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, τον κερδισμένο των τελευταίων δημοτικών εκλογών…

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως (βλ σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυκλαδική») της δημοσιότητας, τονίζουν ότι όλα θα γίνουν την Κυριακή 11 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά το δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Αυγούστου (σ.σ. ώρα έναρξης στις 1 το μεσημέρι) όπου το βασικό θέμα είναι «. Ανακήρυξη του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων». Ο κος Παυλόπουλος θα έρθει το πρωί αεροπορικώς στο νησί, στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δημαρχείο όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης και στη συνέχεια θα έχουμε την μετάβαση στην Μουτσούνα, ώστε να έχουμε τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου Σμυριδεργάτη»….

Ας δούμε συνοπτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της 9ης Αυγούστου 

1. Ανακήρυξη του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2. Έγκριση εξειδίκευσης πιστώσεων οι οποίες είναι εγγεγραμμένες σε Κ.Α. του δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 του ν. 4555/2018, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων προς του τιμήν του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

3. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Αφαλάτωση Ηρακλειάς».

4. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Συλλογή και μεταφορά ογκωδών και λοιπών στερεών αποβλήτων» και «Συλλογής και μεταφοράς ΑΕΚΚ» σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011.

5. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων σε επιτροπές προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.

6. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 87/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Νάξου, η οποία αφορά την έγκριση του απολογισμού, οικον. έτους 2018, του νομικού προσώπου.

7. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 33/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά την έγκριση του απολογισμού, οικον. έτους 2018, του νομικού προσώπου.