Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ BULLYING ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΩΝ 3Β

Mary Wollstonecraft. Ιδρύτρια του φεμινισμού και συγγραφέας. Καλλιρόη Παρέν. Η πρώτη Ελληνίδα Φεμινίστρια. Marie Skłodowska Curie. Παραμένει αναμφισβήτητα η σημαντικότερη γυναίκα επιστήμονας έως σήμερα. Roza Parks. το1955 αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ σε όλους τους δημόσιους χώρους. Συνελήφθη, και απολύθηκε, όμως άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του νόμου περί φυλετικού διαχωρισμού και έγινε παγκόσμιο σύμβολο. Amelia Earhart. Είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό. Rosa Luxemburg, η “Κόκκινη Ρόζα”, όπως την αποκαλούν ακόμα και σήμερα. Γεννήθηκε στο ρωσοκρατούμενο τμήμα της Πολωνίας. θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες γυναίκες του 20ού αιώνα, μια εξέχουσα εκπρόσωπος της δημοκρατικής σοσιαλιστικής σκέψης και δράσης στην Ευρώπη.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι τις γνωρίζουμε. Άλλη μια όμως μικρή περιήγηση στην ζωή και τα
επιτεύγματα των πρώτων φεμινίστριών, ίσως να ευαισθητοποιήσει περισσότερο από το «χρώμα του χρήματος» κάποιους κακεντρεχείς, σεξιστές δημοσιογράφους και φανατικούς οπαδούς συνδυασμών των 3Β. Για να προλάβω την σεξιστική χολή τους, προς θεού, δεν κάνω απολύτως καμία σύγκριση μεταξύ των σπουδαίων προσωπικοτήτων που αναφέρω και των γυναικών που κατεβαίνουμε υποψήφιες στις αυτοδιοικητικές εκλογές στα 3Β.

Παρ’ ότι δεν συγκρινόμαστε με τις παραπάνω κυρίες, οι περισσότερες είμαστε γυναίκες άξιες, ικανές, έντιμες και δυναμικές άσχετα από την ηλικία μας ή την εμφάνισή μας που πολλοί ανάλγητοι σεξιστές έχουν χλευάσει. Είμαστε γυναίκες που έχουμε αγωνιστεί να μας αποδεχτεί η κοινωνία στον επαγγελματικό μας χώρο, ακόμη και σε ανδροκρατούμενους, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά ή του συζύγου. Κάποιες έχουν μεγαλώσει με μεγάλους αγώνες μόνες τα παιδιά τους, κάποιες προσφέρουν αδιάκοπα σε συνανθρώπους και αθώα πλάσματα επί χρόνια χωρίς να το διαφημίζουν, κλέβοντας χρόνο από την οικογένειά τους, κάποιες έχουν βιώσει κακοποίηση λεκτική και σωματική και έχουν πολεμήσει τους δαίμονες μέσα τους με τις δικές τους δυνάμεις σιωπηλά. Κάθε παράδειγμα και μια γυναίκα υποψήφια στις αυτοδιοικητικές των 3Β ! Τις γνωρίζω όλες ονομαστικά μία προς μία ! Ηγούνται ή είναι υποψήφιες στην «Ανανέωση, Όραμα για το Μέλλον», στην «Πόλη για να Ζεις», στο «Κύμα Ενωμένων Πολιτών ΒΒΒ», στο ΡΙΚΙΠ, στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τις θαυμάζω απεριόριστα όχι μόνο γιατί είναι γυναίκες αλλά γιατί ξεπέρασαν μόνες σκοπέλους, σεξισμό, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποίηση, οικονομικά προβλήματα και είχαν τη δύναμη να μεγαλώσουν υπέροχα παιδιά, να πετύχουν επαγγελματικά και να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον κάθε ανάξιο υπάνθρωπο που προσπάθησε ή προσπαθεί να τις απαξιώσει και να τις εξευτελίσει.

Προσωπικά με έχουν αποκαλέσει «φασίστρια» σε ηλεκτρονικό έντυπο των 3Β επειδή τόλμησα να τα βάλω με το βαθύ κατεστημένο, τις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που εθίζει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Συστηματικά δε με ακολουθεί στο διαδίκτυο ένας υποψήφιος συνδυασμού ο οποίος προσπαθεί να με απαξιώσει και να με εξευτελίσει αποκαλώντας με «ψεύτρα», «ανόητη» και πολλά άλλα με memes, το συγκαλυμμένο bullying του διαδικτύου, ένα από τα χειρότερα είδη. Αυτός δε ο κύριος και υποψήφιος (μέγιστη υποκρισία αυτού που του το ανέθεσε) είναι μέλος της ομάδας που συντάσσει τις ερωτήσεις του debate των συνδυασμών των 3Β : «Κρίσιμα θέματα, κρίσιμες απαντήσεις για το Bullying και την Παραβατικότητα ανηλίκων». Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν υποψήφιος συνδυασμού να εμπλέκεται στη σύνταξη ερωτήσεων του debate ? Mήπως για το δίκαιο και ηθικό θα έπρεπε να συμμετέχουν και εκπρόσωποι-υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών ή κανείς, ακόμη καλύτερα για να μη θεωρηθεί στημένο το debate?

Επίσης, για την υποψήφια δήμαρχο Κλαίρης Σαραντάκου, έχουν γράψει ολόκληρο άρθρο για τα «ψεύτικα διπλώματά της» και την αναντιστοιχία τους με αυτό που έγραψε και τύπωσε το αρμόδιο τμήμα της ΝΔ, και όχι η ίδια, όταν συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019. Αναρωτιέμαι, είναι αυτό σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση ? Είναι αυτό έντιμος και ηθικός διάλογος ? Αυτές οι οργανωμένες, «μαφιόζικες» τακτικές δεν ταιριάζουν στην κοινωνία μας, δεν είναι οι αρχές και οι αξίες που θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας. Η Κλαίρη Σαραντάκου είναι άλλη μια γυναίκα που αποφάσισε να αγωνιστεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ελάχιστες γυναίκες έχουν ηγηθεί συνδυασμών και κομμάτων στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας και ιδιαίτερα στα 3Β. Αυτή της την απόφαση και «μέγιστη αναίδεια» πληρώνει από τους ανάλγητους σεξιστές που ανάμεσά τους δυστυχώς βρίσκονται και γυναίκες.

Δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα για τις υπόλοιπες κυρίες υποψήφιες των 3Β γιατί δεν έχω ζητήσει την άδειά τους, όμως όλες θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σε όσα είπα και πιστεύω θα νιώσουν δικαιωμένες.

Ε, ναι λοιπόν όσο και να μη σας αρέσει και διπλώματα έχουμε και καριέρες και τα παπούτσια
μας θα βγάλουμε για να μπούμε στα νερά αν χρειαστεί να πάμε στη δουλειά μας και ποδιά θα φορέσουμε για να μαγειρέψουμε για τα παιδιά μας και τον άντρα μας και θα λασπωθούμε και θα καθαρίσουμε το περιβάλλον από σκουπίδια με ρούχα φαρδιά και παλιά και θα κουβαλήσουμε σκουπιδοσακούλες. Και είμαστε υπερήφανες για όλα αυτά! Εσείς όλοι οι σεξιστές δεν ανήκετε σε μια υγιή κοινωνία, στην κοινωνία των 3Β. Δεν ανήκετε σε θέσεις που έχετε άμεση επαφή με τα ανήλικα παιδιά ! Δεν ανήκετε σε θέσεις που θα ασχοληθείτε με την τύχη του τόπου μας. Οι αποδείξεις βρίσκονται όλες δημοσιευμένες στις ομάδες των 3Β, δικά τους γραπτά και με το όνομά τους. Αξίζει να τα δείτε πριν αποφασίσετε ποιους θα ψηφίσετε !

Συντάκτης:
Τσατσαρώνη Κατερίνα, MSc Mass Communication & Media
Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος του Συνδυασμού “Ανανέωση, Όραμα για το Μέλλον” στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη