ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απειλεί με διαγραφές όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια ανάρτηση στα social media που θα προκαλέσει αντιδράσεις. 

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει προκαλέσει πονοκέφαλο μόνο στη Νέα Δημοκρατία, με πρωτοκλασάτα στελέχη της να αντιδρούν και να διαφωνούν ανοιχτά με την ψήφισή του. Τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει, όχι μόνο «ρήγμα», αλλά και επικοινωνιακό μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι «δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε» το νομοσχέδιο, διαφωνίες φαίνεται να έχει και ο Νίκος Παππάς, ενώ αριστερά και δεξιά άρχισε να ακούγεται ο όρος «κομματική πειθαρχία».

Κι ενώ η Δώρα Αυγέρη βγήκε και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ αν κάποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, λίγη ώρα αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης απείλησε με διαγραφές με ανάρτησή του στα sοcial media.

«Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ανάρτησή του στο Χ. Μια ανάρτηση που είναι σίγουρο ότι και θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό σημείο της ανάρτησης που προκαλεί αμηχανία. Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει κωλοτούμπα, καθώς από εκεί που ξεκαθάριζε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, τώρα λέει «περιμένουμε να το δούμε και μετά βλέπουμε».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις.


Πηγή