Ομόφυλα ζευγάρια: Το «καμπανάκι» Σαμαρά και ο δούρειος ίππος του νομοσχεδίου

Οι σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερές απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα τις οποίες εκφράζει σε κάθε ευκαιρία. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πριν ένα μήνα. Ήταν κατηγορηματικά αντίθετος και σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, όπου τοποθετήθηκε υπέρ της στήριξης της «πυρηνικής οικογενείας». Ο Αντώνης Σαμαράς είχε περιγράψει εύστοχα ότι αυτό το νομοσχέδιο θα είναι ουσιαστικά ο δούρειος ίππος για να επέλθουν ακόμα χειρότερες αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

Στο ερώτημα, αν θα ψηφίσει το προαναγγελθέν από τον πρωθυπουργό νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πριν από ένα μήνα:

«Όχι! Οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική οικογένεια”, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια». Και συμπληρώνει: «Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”».

Για το θέμα των υιοθεσιών ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εξίσου αρνητικός και μπήκε στην ουσία του προβλήματος:

«Αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανομοίων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”».

Σε εκείνη τη συνέντευξη έθιξε μάλιστα και το θέμα της «παρένθετης μητέρας», επισημαίνοντας ότι «οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα “βοηθούν” τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι και παραμένει συνεπής στις απόψεις του, χωρίς κωλοτούμπες και κυβιστήσεις. Το πρόβλημα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η πλήρης σιωπή της κεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας. Με αυτό όμως θα ασχοληθούμε σε άλλη αρθρογραφία…


Πηγή