Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπουργικό, συνέντευξη και ταξίδι στο Ισραήλ

Βαρύ είναι το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς σήμερα θα συνεδριάσει στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ όπως όλα δείχνουν την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Ισραήλ

Σημαντικά συμπεράσματα θα εξαχθούν τόσο από την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, όσο βεβαίως και από τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στο υπουργικό, πρωθυπουργός θα εκπέμψει εκ νέου το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών». Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η φυσική προέκταση αυτού του μηνύματος την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης. Θεωρείται επίσης σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στρέψει τους προβολείς και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και να επισημάνει ότι τον επιπόλαιο χαρακτήρα που έχουν οι πανηγυρισμοί τους. Ο πρωθυπουργός έσπευσε λοιπόν να στείλει και νέο μήνυμα προς …γαλάζιους ναυτιλομένους, ζητώντας συντεταγμένη πορεία χωρίς σημάδια αλαζονείας, έπαρσης και χωρίς παραφωνίες που απειλούν με ρωγμές την εικόνα κυβερνητικής συνοχής.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στραμμένο το βλέμμα του και στη Μέση Ανατολή και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι σχετικές ανακοινώσεις για την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ θα γίνουν την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκέρτσος.

Σενάρια ανασχηματισμού

Την ίδια ώρα στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, έχουν φουντώσει και σενάρια ανασχηματισμού τα οποία όμως διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ως προαναγγελία αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο εκλαμβάνεται από τους γαλάζιους το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ένα θα πω μόνο: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη». Αυτή η δήλωση ερμηνεύεται ως πιθανός ανασχηματισμός. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης από τον αρχή Σεπτεμβρίου, εφέρετο να έχει διαπιστώσει την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, στον απόηχο της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού και των πρόσφατων πλημμυρών στον θεσσαλικό κάμπο και τη Βόρεια Εύβοια. Παρόλα αυτά ο πολιτικός διάδρομος θα είναι «καθαρός» όταν τον επιλέξει ο ίδιος. Στο ερώτημα, ωστόσο, αν ο ανασχηματισμός – όποτε κι αν γίνει – θα είναι διορθωτικός ή σαρωτικός, ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια. Αρκετοί εκτιμούν ότι μπορεί και να πρόκειται για μια διαδικασία «μίνι παραιτήσεων» που δεν θα προκαλέσουν ιδιαίτερες αναταράξεις στη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης.


Πηγή