Το «κολλεγιόπαιδο» που θέλει να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πολιτική πλατφόρμα που κατέθεσε, απουσίαζε – ως τη Δευτέρα όπου επιτέλους χρησιμοποίησε αυτόν τον πολιτικό όρο – οποιαδήποτε αναφορά στην Αριστερά

Ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας λοιδορήθηκε κατά καιρούς από τους αντιπάλους του, ήταν το ότι αποφοίτησε από το πολυκλαδικό λύκειο Αμπελοκήπων και όχι από κάποιο φημισμένο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί του αντίπαλοι και αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών – γεγονός που φρόντιζε να υπενθυμίζει συχνά, πυκνά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται, όμως, πως ο καιρός έχει γυρίσματα. Και στην πολιτική, μάλιστα, πολλά. Πλέον, έφτασε η ώρα ένας πρώην μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών, ο Στέφανος Κασσελάκης, να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας να φέρει έναν «αμερικανικό» αέρα στην Κουμουνδούρου.

Καθημερινά, με τα βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο – μέσω των οποίων επικοινωνεί με τους ακολούθους του στα κοινωνικά δίκτυα – τα οποία και επιμελείται γνωστός σκηνοθέτης και με πληρωμένες καταχωρήσεις (χορηγούμενες), έδειχνε τις προθέσεις του.

Σήμερα θα απευθυνθεί και στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τα Χανιά, για να τους ανακοινώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την Αριστερά στην «Ανασυγκρότηση»

Σε αυτά τα βινετάκια, ο κ.Κασσελάκης προχώρησε σε μια κίνηση η οποία αν και επικοινωνιακά μπορεί να μοιάζει εύστοχη, πολιτικά είναι επιεικώς απαράδεκτη, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος.

Άλλαξε στο ακρωνύμιο του ΣΥΡΙΖΑ τη λέξη «Αριστερά» με τη λέξη «Ανασυγκρότηση». Ένας άνθρωπος χωρίς κανέναν θεσμικό ρόλο, χωρίς να είναι μέλος κανενός οργάνου, αποφάσισε να απαλείψει το ταυτοτικό πολιτικό στοιχείο ενός κόμματος, με μια απολίτικη και εντελώς άνευρη λέξη, σημείωναν όλες αυτές τις ημέρες πρόσωπα με μακρά πορεία στον χώρο.

Ναι, προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και χρόνια περάσει τη διαχωριστική γραμμή, έχοντας μετατραπεί σε κόμμα σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης. Όμως, το πώς θα ονομάζεται και το πώς θα αυτοπροσδιορίζεται δεν θα το αποφασίσει κάποιος «περαστικός» από την Κουμουνδούρου, αλλά τα συντεταγμένα όργανα του, τα οποία αν και ασθμαίνουν, λειτουργούν ακόμα.

Όπως και να έχει, στην πολιτική πλατφόρμα που κατέθεσε, απουσίαζε – ως τη Δευτέρα όπου επιτέλους χρησιμοποίησε αυτόν τον πολιτικό όρο – οποιαδήποτε αναφορά στην Αριστερά. Αντίθετα, θυμίζει πάρα πολύ έντονα το πρόγραμμα του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί φορέας προοδευτικών ιδεών, ακόμα και για τις συντηρητικές ΗΠΑ.

Καμία κοινωνική παρέμβαση

Εκτός από το ότι αποφοίτησε από το σχολείο της ελληνικής ελίτ, στο πλούσιο βιογραφικό του κ.Κασσελάκη διαβάζουμε τις σπουδές του στα σπουδαία αμερικανικά πανεπιστήμια, αλλά και το πόσο πετυχημένος είναι επαγγελματικά, καθώς δηλώνει «αυτοδημιούργητος εφοπλιστής».

Ωστόσο, ορισμένα πολιτικά στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ότι το στοιχείο που απουσιάζει είναι εκείνο της κοινωνικής παρέμβασης σε οποιονδήποτε χώρο. Ούτε κοινωνικό (με εξαίρεση μια ΜΚΟ), ούτε πολιτικό.

Δεν έχει δοκιμαστεί σε κανένα πόστο, δεν έχει εκλεγεί καν σε κάποιον μαζικό φορέα, πόσο δε μάλλον σε θέση πολιτική. Λίγο παράταιρο να διεκδικεί τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι παράγοντας του πολιτεύματος, σημείωσε εν πολλοίς, χθες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί ορισμένοι να έχουν απαξιώσει πλήρως τη συμμετοχή στους κοινωνικούς χώρους, ωστόσο για την ευρύτερη Αριστερά, ακόμα και για τη Σοσιαλδημοκρατία, αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη κάποιου προσώπου σε στέλεχος πρώτης γραμμής.

Η στήριξη Πολάκη

Ένα από τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει την προώθηση της υποψηφιότητας Κασσελάκη, είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του, στον τομέα Διαφάνειας της Κουμουνδούρου.

Ο «αψύς» κρητικός φαίνεται πως αίρει την έμμεση στήριξη που παρείχε προς τον Νίκο Παππά, με στόχο τη στήριξη του νεαρού συμπατριώτη του. Μάλιστα, ο Πολάκης δεν αρκείται μόνο σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά προσπαθεί να σπιλώσει τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος.

Χθες, μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, επιχείρησε να αφήσει υπονοούμενα εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, επιδιώκοντας να της προσάψει την κατηγορία της ευνοϊκής μεταχείρισης από τον Τύπο. Και όλα αυτά γιατί παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Πηγή