«Λήξη συναγερμού» για τις πτήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος – Επίσκεψη Σταϊκούρα στην ΥΠΑ

Επίσκεψη Σταϊκούρα στην ΥΠΑ – «Η ελληνική εναέρια κυκλοφορία και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων λειτούργησαν αποτελεσματικά και ο μεγάλος όγκος των καθυστερήσεων απορροφήθηκε άμεσα» τονίζεται στην ανακοίνωση

«Λήξη συναγερμού» για τις πτήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που επηρεάστηκαν λόγω του «τεχνικού ζητήματος» που ανέκυψε τη Δευτέρα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας. Το σύστημα επιδιορθώθηκε μετά από έξι με επτά ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση του Λονδίνου.

Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΚΕΠΑΘ-Μ (Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας) επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Οι τρεις τους ενημερώθηκαν από τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο, καθώς και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για την προσωρινή αναστάτωση που προέκυψε λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα προγραμματισμού των πτήσεων της Βρετανίας.

«Η ελληνική εναέρια κυκλοφορία και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων λειτούργησαν αποτελεσματικά και ο μεγάλος όγκος των καθυστερήσεων απορροφήθηκε άμεσα. Παραμένουμε σε ετοιμότητα», δήλωσε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Αλεξοπούλου.

Πηγή