Αλέξης Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Θεσμική παρεκτροπή η τροπολογία Κεραμέως

Όπως τονίζει «η αιφνιδιαστική μάλιστα κατάθεση της τροπολογίας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, συνιστά πρόκληση και προσβολή προς το Κοινοβούλιο».

Για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και αντιθεσμική παρέμβαση κατηγορεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Όπως τονίζει «η αιφνιδιαστική μάλιστα κατάθεση της τροπολογίας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, συνιστά πρόκληση και προσβολή προς το Κοινοβούλιο».

Τι είπε ο Αλέξης Χαρίτσης για την επιστολική ψήφο

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε σήμερα κάτι εξαιρετικά δύσκολο, να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό στην θεσμική παρεκτροπή. Η τροπολογία της ΥΠΕΣ που καθιερώνει την επιστολική ψήφο για τους εκτός επικράτειας ψηφοφόρους ως αποκλειστικό μέσο ψηφοφορίας στις εθνικές εκλογές, συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και αντιθεσμική παρέμβαση που στρέφεται κατά της δημοκρατικής τάξης. Η αιφνιδιαστική μάλιστα κατάθεση της τροπολογίας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, συνιστά πρόκληση και προσβολή προς το Κοινοβούλιο. Επειδή ακριβώς πρόκειται για μείζονα θεσμική αλλαγή, απαιτείται η συναίνεση 200 βουλευτών. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν έστω και την ύστατη ώρα να αλλάξουν την ακατανόητη και εξωφρενική στάση συναίνεσης που έχουν μέχρι τώρα και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο και την τροπολογία».


Πηγή