ΣΥΡΙΖΑ: Η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωση του αναφέρθηκε στον εργαζόμενο σε γνωστό beach bar της Ρόδου που αναγκάστηκε να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες.

«Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχόλιο του.

Αναφέρει ότι «η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Σχολιάζει ότι στο πλαίσιο αυτό, «η “άμεση παρέμβαση” του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στη γενική κατακραυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει καταληκτικά ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».


Πηγή