Γιώργος Παπανδρέου: Γιατί να μην πάμε σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού;

Τους όρους κάτω από τους οποίους θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ και αν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε την συζήτηση στο επόμενο στάδιο.

«Εγκαλούμαστε εμείς αν θα πάμε τη χώρα στα βράχια. Ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια. Εμείς έχουμε πει ότι σε μεγάλα θέματα δεν εχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε» είπε συμπληρώνοντας πως «για την κρίση πρέπει να έχουμε κάποια βασικά σημεία συνεργασίας».

«Γιατί να μην συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμάς, όχι μόνο με εμάς, με μια εθνική κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της πολιτικής σκηνής, σημειώνοντας πως «επιτέλους να μην είναι η νομή της εξουσίας από ένα κόμμα, αλλά να χτυπήσουμε σε βάθος τα προβλήματα της χώρας. Η χώρα χρειάζεται κανόνες, να μπει φρένο στην αυθαιρεσία των κρατούντων φρένο στην αυθαιρεσία των ισχυρών, να υπάρχει η ισχύς του νόμου και όχι ο νόμος του ισχυρού. Γιατί αυτά είναι που μας έχουν καταστρέψει. Αντί να μιλάμε για τις μεγάλες αλλαγές μιλάμε για το ποιες θέσεις θα πάρει ο καθένας και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Δείτε τη συνέντευξη

“Θέλουμε την ισχύ του νόμου και όχι το νόμο του ισχυρού”

Συνέντευξη από την Αχαΐα, στον Νίκο Χατζηνικολάου για το δελτίο ειδησεων του Antenna News | 26.06.2019

Geplaatst door George A. Papandreou op Woensdag 26 juni 2019

Πηγή