Καταγγελία – «βόμβα» από περιφερειάρχη της ΝΔ για τον Γεωργιάδη

Ως έναν άνθρωπο που ακόμα «δένει και λύνει» μέσα στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τον καταδικασμένο για υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, Νίκο Γεωργιάδη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο altsantiri.gr, ότι πριν η Ρόδη Κράτσα πάρει το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν άλλον πιθανό υποψήφιο, τον Κώστα Καρβούνη (γεωπόνος και στέλεχος της Διαχειριστικής αρχής Κέρκυρας του ΕΣΠΑ).

«Πριν πάρει το επίσημο χρίσμα η κυρία Κράτσα και ενώ είχα ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Περιφέρεια, έπαιζαν κι άλλα ονόματα. Ένας εξ αυτών και ο κ. Καρβούνης, τον οποίο ρώτησα σχετικά και μου απάντησε ότι “έδωσαν το όνομά μου στον αρχηγό”. Όταν τον ρώτησα πώς συνέβη αυτό, μου απάντησε ότι τον στηρίζει ο Νίκος Γεωργιάδης. Αυτό δεν το έχει πει μόνο σε μένα, το έχει πει σε πολλούς Κερκυραίους», είπε ο Σπύρος Σπύρου και συνέχισε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Νίκος Γεωργιάδης επηρέαζε καταστάσεις στην Κέρκυρα. Κάποια στιγμή είχα μιλήσει δημόσια για μακρύ χέρι και νοσηρό μυαλό που επηρεάζει καταστάσεις εδώ».

Ο κ. Σπύρου δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο αναφορικά με την καταδίκη του κ. Γεωργιάδη, ωστόσο δήλωσε απογοητευμένος από τον τρόπο που η ΝΔ έδωσε το χρίσμα στην κυρία Κράτσα, υποστηρίζοντας πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Υπάρχουν όργανα που συνεδριάζουν. Δεν γίνεται να δίνεται το χρίσμα έτσι. Με ενόχλησε η έλλειψη διαδικασίας. Δεν με ενημέρωσε κανείς για τον κεντρικό σχεδιασμό του κόμματος για την Περιφέρεια. Την κυρία Κράτσα τη «διόρισαν» και την επιστράτευσαν από την Αθήνα, αφού δεν μένει εδώ και δεν έχει καμία σχέση με το Ιόνιο. Δεν είμαι σε ρήξη ούτε με τον Πρόεδρο, ούτε με την κοινωνική βάση, αλλά αυτή η διαδικασία έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με τον εαυτό μου και με το δημόσιο αίσθημα. Κάθε τοπική κοινωνία αν μη τι άλλο έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να ψηφίζει άτομα μέσα από τα σπλάχνα της που δραστηριοποιούνται, εργάζονται, μένουν στον τόπο τους και έχουν αναγνωσιμότητα, μια κοινωνική και πολιτική διαδρομή και σίγουρα δεν έχουν χαρακτήρα εισαγόμενων αλεξιπτωτιστών – σωτήρων», υπογράμμισε ο κ. Σπύρου.

Μέχρι στιγμής, η ΝΔ απαντά πως ο κ. Γεωργιάδης «δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Τα ερωτήματα που εγείρονται κατόπιν αυτών είναι εύλογα και αμείλικτα:

  • Με ποια κομματική ιδιότητα ο καταδικασμένος κ. Γεωργιάδης προτείνει στον πρόεδρο της ΝΔ υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
  • Εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες του κ. Σπύρου, ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί ή όχι να έχει ενεργό ρόλο στη ΝΔ κι αν ναι ποιος είναι αυτός;
  • Ήταν πράγματι ο κ. Γεωργιάδης που πρότεινε την κυρία Κράτσα ή όχι;

Σημειώνεται, πάντως, ότι και τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σπύρου είχε δηλώσει στον ραδιοσταθμό «Στίγμα FM» τα ίδια για το Νίκο Γεωργιάδη.

Είχε πει χαρακρηριστικά: «Όταν πριν μερικό καιρό ο κ. Καρβούνης λανσάριζε τον εαυτό του ως τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας και συναντήθηκα μαζί του, μου είπε πως ποιος τον υπέδειξε, που είδε και τον Πρόεδρο. Λέω μπράβο. Πώς σε επέλεξαν; Πώς σε βρήκαν; … Μου είπε ότι τον υπέδειξε ο Νίκος Γεωργιάδης. Το είπε ο ίδιος, το είπε και στον Πρόεδρο. Το είπε και σε άλλους. Μετά από δέκα μέρες κι αφού έβλεπα ότι δεν τρέχει το όνομά του, τον ρώτησα αν τον αποσύρουν και μου είπε όχι, όλα πάνε καλά».

Με πληροφορίες από το altsantiri.gr

Πηγή