Μητσοτάκης από Μόσχα: «Στο πρόσωπό μου θα βρείτε έναν αξιόπιστο και φερέγγυο ομιλητή»

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα, αν και μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δεν έχει κανένα κώλυμα ως προς τη διεύρυνση των διμερών της σχέσεων με την Ρωσία, επισήμανε την Πέμπτη (28/02/2019) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο κ . Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή».

Το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο τελευταίος του επισήμανε πως «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Εξάλλου, η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Ρώσο πρωθυπουργό και επικεφαλής του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προγραμματισμένη συνάντηση και διάλογο με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, «ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ελληνικού κόμματος “Νέα Δημοκρατία”, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησε τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθηνών όπως και διεθνή θέματα».

«Αναλυτικά συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές των ρωσο-ελληνικών σχέσεων, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή