Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο

Όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στη στρατηγική του πρωθυπουργού το σενάριο για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2019, η εξάντληση δηλαδή της τετραετίας. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με το στενό επιτελείο του την 20ή Οκτωβρίου ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Όλα αυτά σε σύγκριση με το σενάριο των τριπλών εκλογών, το Μάη του 2019, αφού στην πραγματικότητα –και παρά τα όσα ευφάνταστα κατά καιρούς λέγονται και γράφονται, δεν έχει «παίξει» άλλο εκλογικό σενάριο.

Σας είχαμε επίσης ενημερώσει, ότι η τελική επιλογή για το αν θα προχωρήσει σε εξάντληση της τετραετίας, θα εξαρτηθεί από δύο σημαντικότατες οικονομικές εξελίξεις.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από συνεργάτες του για εκλογές τον Μάϊο είχε απαντήσει: Πώς σας φαίνεται να τις κάνω τον Οκτώβριο;

Αποκλειστικές πληροφορίες μας, των τελευταίων ημερών, αναφέρουν ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει καλά νέα από μία απ’ τις δύο αναμενόμενες οικονομικές εξελίξεις.

Η πρώτη εξ αυτών αφορά τη μη μείωση του αφορολόγητου από 01/01/2020.
Όπως είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί μια «γενναία» μείωση του αφορολόγητου απ’ το 2020, που θα πλήξει βεβαίως εκατομμύρια φορολογούμενους και μάλιστα περισσότερο αυτούς των χαμηλών εισοδημάτων.

Ήταν αυτή η μείωση του αφορολόγητου μαζί με τις μειώσεις των συντάξεων από 01/01/2020 τα επαχθέστερα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν στο πλαίσια των μνημονικών αξιολογήσεων, κυρίως δε μέτρα που επιβλήθηκαν μετά από επιμονή του ΔΝΤ.

Ήδη η κυβέρνηση κέρδισε τη μη μείωση των συντάξεων.

Τώρα λοιπόν, ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο να κερδίσει και τη μη μείωση του αφορολόγητου, γεγονός που πιστεύει ότι θα του δώσει πόντους και θα τον φέρει σε καλύτερη δημοσκοπική θέση.

Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι αυτός ο στόχος κερδήθηκε. Τελικά οι θεσμοί, κρίνοντας και αξιολογώντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συμφωνούν παρασκηνιακά για τη μη εφαρμογή αυτού του επαχθούς μέτρου.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει πιο κοντά την επιλογή για εκλογές τον Οκτώβρη.
Αν μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να κερδίσει και την άλλη καλή, πολύ καλή οικονομική είδηση που αναμένει, τότε θα μπορούμε με σιγουριά να μιλάμε για… φθινοπωρινές εκλογές.

Πηγή