ΝΔ σε Τσίπρα για BBC: «Να ξεκαθαρίσεις ότι δεν υπάρχει ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»

«Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα», τονίζει η ΝΔ, απαντώντας το απόγευμα της Κυριακής (24/02/2019) στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου περί «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει πως «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν».

Η απάντηση της Πειραιώς έρχεται σε συνέχεια των επικρίσεων που διατύπωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στην αντίστοιχη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στο Politico ότι βλέπει “αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα”. Στη συνέχεια είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως “δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας”, συγκρίνοντας δηλαδή τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, διαχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία. Και όσες φορές τον έχει καλέσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει τολμήσει», προσέθετε η ανακοίνωση.

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος», κατέληξε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Πηγή