«Έπρεπε να πεις στον Τσίπρα να παραδεχθεί τη μ@λ@κί@»: Απίστευτες κουβέντες στη Βουλή

Μια παλιά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα θυμήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και σε συνδυασμό με την υπουργοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο από το βήμα της Βουλής.

Πίσω στο 2011 ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον είχε αποκαλέσει Πινοσέτ: «Έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει» είχε πει ξεκαθαρίζοντας πως η αναφορά είχε να κάνει με τις πολιτικές και όχι με τις δημοκρατικές ευαισθησίες.

Αυτή τη δήλωση ο Βασίλης Κεγκέρογλου φαίνεται πως δεν την ξέχασε ποτέ και οργισμένος στο βήμα της βουλής διερωτήθηκε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπουργοποίησε πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε Πινοσέτ.

Απευθυνόμενος λοιπόν στον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη δεν δίστασε να πει: «Αυτό το βραβείο που πήρε ο Τσίπρας στο Μόναχο, φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; Τι θα έλεγε ο Τσίπρας για Παπανδρέου; Ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει τον Παπανδρέου. Και δεν του είπες ρε Χρήστο να πει: “Έκανα μ@λ@κ.. που τον είπα Πινοσέτ”. Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα, πως έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ; Σπίρτζη έχεις ευθύνη γιατί δίνεις άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή