Live: Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ

Με την παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ «σπάει» -έστω και προσωρινά- το πολυετές εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι του Φαλήρου.

«Όσο συνέβησαν στο παρελθόν είναι περασμένα, όχι ξεχασμένα. Και δίνεται μια ευκαιρία και στο σταθμό και σε εμάς να τα ξανασκεφτούμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ αφήνοντας αιχμές για την στάση του καναλιού.

Για το εμπάργκο είπε ότι ήταν μια ακραία απόφαση η οποία δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε, επισημαίνοντας όμως ότι το τηλεοπτικό κανάλι υιοθέτησε μια ακραία στάση κριτικής.

«Υπήρξαν άλλοι, υπάρχουν και σήμερα, που παρουσίασαν μια εικόνα που στερεί την αντικειμενικότητα από το ΣΚΑΙ» είπε και αναφέρθηκε στον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο σχολιάζοντας πως η υποψηφιότητα τους είναι σωστή για να μπορούν να εκφράζονται στην Βουλή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Τους ευχήθηκε δε καλή επιτυχία.

«Πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τα όρια της κριτικής» σημείωσε τονίζοντας πως όταν είσαι από θέση ευθύνης οφείλεις να κρατάς θέση αντικειμενικότητας κατηγορώντας τον ΣΚΑΙ ότι τα υπερέβη αρκετές φορές. «Αλλά πλέον νομίζω έχει νόημα να δούμε το από εδώ και στο εξής» πρόσθεση λέγοντας πως πολλές φορές και ο ίδιος σκέφθηκε να βρεθούν τρόποι εξομάλυνσης της κατάστασης.

Στο επιχείρημα ότι το κανάλι ήταν πάντα ανοιχτό να φιλοξενήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΣΚΑΙ μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κανάλι με την οποία κατηγορείτο η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε δε κατακριτέα παλαιότερη δήλωση του Πάνου Καμμένου. «Εγώ είμαι εδώ γιατί πραγματικά έχω την διάθεση να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα για να απευθυνθώ στους πολίτες αλλά και γιατί ελπίζω η παρουσία μου να βοηθήσει στην επιστροφή στην κανονικότητα» σημείωσε.

Η Σία Κοσιώνη θύμισε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε το εμπάργκο (δημοψήφισμα, μνημόνια, Μάτι) με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από πολλά κανάλια τα οποία είχαν «ανακαλύψει πως τα μνημόνια είναι ευλογία μέχρι που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη αλλά όχι μόνο λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ανασφάλεια στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, συγκρουστήκαμε για τις τηλεοπτικές άδειες και έχουμε μια εξέλιξη η οποία δεν είναι η ιδανική αλλά τουλάχιστον πληρώνουν».

Ο Αλέξης Παπαχελάς σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φτιάξει δικά του ΜΜΕ αναφερόμενος και στον Καλογρίτσα.

«Προφανώς άδικα μας ασκήθηκε κριτική γιατί αν υπήρχε διαπλοκή δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Για τις ευρωεκλογές

«Χάσατε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια» σχολίασε ο Αλέξης Παπαχελάς και ρώτησε πως ένιωσε ο πρωθυπουργός. «Και άλλες φορές είχαμε χάσει εκλογικές μάχες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως εκφράστηκε η δυσαρέσκεια και η κόπωση των πολιτών μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα αριστερά κόμματα της Ευρώπης» συμπλήρωσε εξηγώντας πως ήταν μια μεγάλη διαφορά που δεν είχε εκτιμηθεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε πολύ μεγάλα και δύσκολα ζητήματα. Οι προσδοκίες του ελληνικού λαού ήταν να γίνουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Αυτή είναι η βασική αιτία της ήττας» πρόσθεσε. «Μας χρεώνουν ότι δεν βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια αναίμακτα και σύντομα» τόνισε.

Δείτε live τη συνέντευξη:

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. #ΤωραΣΥΡΙΖΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠροοδευτικηΣυμμαχια #εκλογες #εκλογες2019

Geplaatst door Alexis Tsipras op Dinsdag 2 juli 2019

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή