Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητάει ο «Κόσμος»

Να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Μέση Ανατολή ζητάει το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, «Κόσμος»

Την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη κρίση στη Μέση Ανατολή ζητάει το κόμμα «Κόσμος», προκειμένου να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση και την ειρήνη στην περιοχή.

«Η άνευ προηγουμένου μαζική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, που έρχεται σε συνέχεια της ισραηλινής επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, απειλεί με γενίκευση της σύρραξης απειλώντας την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με σαφείς διεθνείς διαστάσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του «Κόσμου», Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Το κόμμα του «Κόσμου» ζητάει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου «να οριστεί μία κοινή ευρωπαϊκή στάση, αντί της μεμονωμένης εμπλοκής των κρατών-μελών».

«Η ΕΕ συντονισμένα πρέπει να προτείνει άμεσα κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση και τη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Η συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη», προσθέτει το κόμμα και καταλήγει: «Κανείς, με πρώτους τους πολίτες της Μέσης Ανατολής, δεν αντέχει έναν νέο πόλεμο».


Πηγή