Λαμπρές παρουσίες στην εκδήλωση: “Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική”

Η θέση της γυναίκας στον πολιτικό αλλά και επαγγελματικό στίβο βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωση “Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική” που συνδιοργανώθηκε  από την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad-Adenauer (KAS) για την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και την Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα εκλογικό μαραθώνιο που περιλαμβάνει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές και τις τοπικές εκλογές τον Μάιο, αλλά και τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ήδη ένα πρόγραμμα δυναμικής μεταρρύθμισης που θα δώσει στην Ελλάδα μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Πως θα καταφέρει όμως να ανοιχτεί σε νέες δυνάμεις μέσα και έξω από το κόμμα, εκσυγχρονίζοντας τον εαυτό της όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος; Σε αυτήν την διαδικασία, ποια είναι η σημασία της αύξησης της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις ισχύος;

Για αυτά τα ερωτήματα θα συζήτησαν η Diana Kinnert, CEO, Globalo News Publishing και newsgreen, η Sofia Zacharaki, Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, η Rebecca Pitsika, CEO, People of Business, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας και η Maria Syrengela, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, και την εισαγωγή στο θέμα θα αναλάβει ο Henri Bohnet, Διευθυντής του  Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου του Ιδρύματος Konrad Adenauer.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η πολιτευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλεξάνδρα Γκανά η οποία τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της. Η ίδια μάλιστα θέλησε να μοιραστεί στιγμιότυπα με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο προφίλ της: