Μεϊμαράκης από Νέα Υόρκη: Με την επιστολική ψήφο συμμετέχετε ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας είχε στη Νέα Υόρκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στελέχη της AXEΠA και αξιωματούχους του ΟΗΕ έχει στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο ΕΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών μαζί με τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη, όπου συναντήθηκαν με τον Β’ γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Miroslav Jenca και συζήτησαν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε διεθνές επίπεδο για το Κυπριακό, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης παραβρέθηκε σε γεύμα εργασίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ύπατου προέδρου της AHEPA, Σάββα Τσίβικου, και εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί «στη σημασία της επιστολικής ψήφου, η οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές και διευκολύνει τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Τέλος, μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM, κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, ώστε με ισχυρή φωνή να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Πηγή