Οικονόμου: Την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο για τα Τέμπη – Κανονικά υποψήφιος στις εκλογές ο Καραμανλής

Την Πέμπτη στις 11 π.μ θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα  Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη για τα ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Θα συζητηθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που επιβάλλονται για κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα »συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τα τρένα να μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι να εφαρμοστεί σε αυτά το σύστημα τηλεματικής και εάν το σκέφτεται  ο Πρωθυπουργός. 

«Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντικό να γίνει αποτίμηση και  αξιολόγηση της κατάστασης και να επιδιώξουμε τις  βέλτιστες δυνατές κινήσεις», απάντησε.

«Υπάρχει τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου που θεωρείται επαρκώς ασφαλές εξαιτίας του ότι υπάρχουν συστήματα και υποδομές που λειτουργούν »συμπλήρωσε.

«Προφανώς υπάρχει η φόρτιση, ο φόβος  ύστερα από αυτό το τραγικό δυστύχημα. Νομίζω πως με έναν ψύχραιμο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη  τις απόψεις ανθρώπων που  γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν καλύτερα θα παρθούν οι πιο σωστές αποφάσεις το επόμενο διάστημα » τόνισε.

Για τις εκλογές

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πότε θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.  «Το ζήτημα σε αυτή την φάση δεν απασχολεί καθόλου τον Πρωθυπουργό»  απάντησε.

Επίσης ρωτήθηκε εάν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος.  «Ο κ.Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Αν και δεν είναι του παρόντος… αλλού είναι τα ζητήματα για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών είναι μια πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή  στο επίπεδο αυτό».

Πηγή