Σε πρόταση δυσπιστίας καλεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα Τέμπη

Η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη απευθύνεται σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

Μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη απευθύνεται σε όλα, όπως αναφέρει, «τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», ζητώντας «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα δυσπιστίας θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που καλούνται να συνυπογράψουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκάρει η έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής: «Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη. Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».


Πηγή