Αποστολάκης για πτώση F-16: «Να δοθούν σαφείς απαντήσεις το συντομότερο»

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι «θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F–16» στην περιοχή της Ψαθούρας.

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ευάγγελος Αποστολάκης, ζητά να δοθούν το συντομότερο δυνατόν σαφείς απαντήσεις για το συμβάν με την πτώση του αεροσκάφους F–16 στην περιοχή της Ψαθούρας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αποστολάκη:

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα και περί ώρα 13:29 κατέπεσε αεροσκάφος F–16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη περιοχή της Ψαθούρας.

Είναι ευχής έργο ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σώος. Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F–16.

Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν καθώς αυτό θα έχει όφελος τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό που τις υπηρετεί και τις τιμά».


Πηγή