Μακάριος Λαζαρίδης: Έξι ερωτήματα για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ζητούν απάντηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες θυελλώδης πολιτική κόντρα σχετικά με ενδεχόμενες παρατυπίες του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για να ερευνηθεί το θέμα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας το πρωί στο Action 24, και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία σχετικά με τις εξωχώριες δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, θέτει τα εξής ερωτήματα:

1. Έχει ή δεν έχει έδρα το Delaware η εταιρεία Osios LLC;

2. Ποιο είναι το μετοχικό της κεφάλαιο και ποιο το έργο της;

3. Πόσες και ποιες εταιρείες διαθέτει

4. Προχώρησε σε πώλησή τους όπως έχει δηλώσει και αν ναι με ποίες διαδικασίες

5. Διαθέτει ο νόμιμος σύζυγός του (με γάμο στις ΗΠΑ) εταιρείες αλλοδαπής Offshore και μη. Μετέχει σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχήματα;

6. Έχει αποσαφηνίσει αν η πράξη της δανειοδότησης είναι νόμιμη δεδομένου ότι ο ίδιος ως αρχηγός δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος αλλοδαπής εταιρείας;

Λίγο νωρίτερα, εξηγήσεις για την παρέμβαση του εισαγγελέα για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, επιχείρησε να δώσει η εκπρόσωπος τύπου Βούλα Κεχαγιά.

Μιλώντας στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, η κ. Κεχαγιά αρχικά κινήθηκε στη γραμμή που χάραξε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στη δικαιοσύνη, διερωτηθείσα πώς γίνεται να εμφανίζεται επισπεύδουσα στο ζήτημα αυτό, αλλά για βασικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και έχουν συγκεντρωθεί 1.5 εκατ. υπογραφές όλοι ποιούν την νήσσαν και ειδικά η κυβέρνηση.

Αναφερθείσα ειδικότερα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, διέψευσε πως δεν πρόκειται για offshore εταιρειά. Πρόκειται για αλλοδαπή εταιρεία στις ΗΠΑ.

Επίσης, κατέστησε σαφές πως ο κ. Κασσελάκης θα μεταβιβάσει τις μετοχές από την εταιρεία που διαθέτει στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρεούται να κάνει πόθεν έσχες για το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε δηκτικά πως άλλοι έκαναν πόθεν έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια, ιστορικά, Βολταίροι, κλπ.


Πηγή