Ο Πέτρος Κόκκαλης δημοσίευσε «17 κρυφά έγγραφα της Κομισιόν για τα Τέμπη»

Στόχος όπως αναφέρεται είναι να βοηθηθεί η έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη 

Ο Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του «Κόσμος», έδωσε στη δημοσιότητα «λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη».

Συμπληρώνει ότι τα έγγραφα παρουσιάζονται «με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει στη δημοσιότητα λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

Συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα συσκότισης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη.

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε γραπτή ερώτηση για το αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα, ή αν ίσχυε μία διαφαινόμενη κατάσταση όπου ο ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ό,τι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ, η Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει, οπότε ο ευρωβουλευτής προχώρησε σε αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη.

Το αίτημα επικέντρωνε στην ad hoc έκθεση της Επιτροπής για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, αυτήν που είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα σε απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή.

Κοινοποιήθηκε, όμως, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων»


Πηγή