ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών έκτακτη Κεντρική Επιτροπή – Υπέρ η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα… μηδέν στην Κουμουνδούρου με τις εξελίξεις να «τρέχουν»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις διεργασίας για την έκτακτη Κεντρική Επιτροπή να προχωρούν κανονικά καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος είναι θετική και μάλιστα πλειοψηφικά.

Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει την Κυριακή (18/02) η Όλγα Γεροβασίλη και βρήκε άμεσα υποστηρικτές, μετά την αψυχολόγητη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει την αλλαγή του ονόματος του κόμματος μέσω… ερωτηματολογίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα ποσοστό 25% από τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως απαιτούνται 75 υπογραφές, το 25% του οργάνου που έχει 300 μέλη.

Ενδεχόμενο πρότασης μομφής και πρόταση αναβολής του συνεδρίου

Το σενάριο όμως γίνεται ακόμη πιο «σκοτεινό» για το μέλλον του κόμματος, καθώς είναι πολύ πιθανή η μομφή κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής, άλλωστε, ανέφερε το πρωί και ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας για τελειωμένη κατάσταση στο κόμμα της Αριστεράς.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες την αναβολή του συνεδρίου προτείνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέστη τελικά στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με επιστολή που έστειλε από το Λονδίνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν εκτάκτως στην Κουμουνδούρου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο του για επανίδρυση και αλλαγές στο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης επιμένει στο ερωτηματολόγιο και ασκεί κριτική στους συντρόφους του. Μάλιστα, τους καλεί: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα».

Από τις 12.00 το μεσημέρι συνεδριάζει σε τεταμένο κλίμα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.


Πηγή