Σταύρος Παπασταύρου: Στη Βουλγαρία ο Υπουργός Επικρατείας – «Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή»

Ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου μετέβη στη Σόφια, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βούλγαρο Υπουργό Οικονομικών, Άσεν Βασίλεφ, κατόπιν πρόσκλησής του.

Στη Βουλγαρία βρέθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος τόνισε πως οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών αποτελούν «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας».

Τους δύο Υπουργούς όρισαν ως «σημεία επαφής συντονισμού της διμερούς συνεργασίας» οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Νικολάι Ντενκόφ στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου.

Οι κ.κ. Βασίλεφ και Παπασταύρου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα διασυνδεσιμότητας και δικτύων, οικοδομώντας ένα νέο δυναμικό πλαίσιο συνεργειών στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Παπασταύρου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα στη Σόφια, μετά από την πρόσκληση του Υπουργού Βασίλεφ. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι Πρωθυπουργοί μας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νικολάι Ντενκόφ, μας ανέθεσαν την αρμοδιότητα του συντονισμού, προκειμένου να επιταχύνουμε τη διμερή οικονομική συνεργασία.

Οι δύο χώρες μας, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, όχι μόνο έχουν σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά αποτελούν πυλώνες σταθερότητας σε ένα ασταθές περιβάλλον και μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις.

Επιπλέον, τώρα, μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας μας, προωθούμε τη διασυνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών κατά μήκος του κάθετου διαδρόμου Νότου-Βορρά. Με τον τρόπο αυτό, οικοδομούμε νέους διαδρόμους διασύνδεσης, στρατηγικής σημασίας και μεγάλης αξίας. Και αυτό βέβαια αναβαθμίζει σημαντικά το πλέγμα δικτύων και υποδομών της ηπείρου μας.

Πιστεύω ακράδαντα στις μεγάλες δυνατότητες της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών των χωρών μας και προς όφελος του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Παπασταύρου αναμένεται να συναντήσει εκπροσώπους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία.


Πηγή