Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Πειραιά, Νικόλαο Παπαγεωργίου

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ιδιαίτερα πολυπράγμονα άνθρωπο με ενισχυμένο το ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου μας. Ο λόγος για τον κύριο Νίκο Παπαγεωργίου, Α’ Αντιπρόεδρου του Εμπορικού επιμελητηρίου, Πρόεδρο  του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και υποψήφιο για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σπούδασε εν συνεχεία  Ηλεκτρονικός – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Ηλεκτρολόγος–Μηχανικός  στο  Ε.Μ.Π. αναπτύσσοντας ενεργό δράση στον συνδικαλισμό.

Φέτος στις εκλογές, ο κ. Παπαγεωργίου βάζει ψηλά τον πήχη μοιραζόμενος τις ανησυχίες και τα προβλήματα της Αττικής και θέτει υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη για τους Δήμους Περάματος Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας Ρέντη, Πειραιά κάνοντας μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

Ας δούμε αναλυτικά τα όσα μας ανέφερε:

Τι ρόλο παίζει για σας κ. Παπαγεωργίου η οικογένεια;

Η οικογένεια για μένα είναι μια τεράστια σταθερά από την οποία αντλώ δύναμη, αξίες και όνειρα. Από την πατρική μου κιόλας οικογένεια, τους δύο αγωνιστές γονείς μου με την πολυετή προσφορά στην επιχειρηματικότητα και τον αδελφό μου που είναι Ανώτατος Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Πειραιά έμαθα να εργάζομαι σκληρά με σεβασμό και αξία. Από την δική μου οικογένεια, την σύζυγο μου Τέτα Νικολάου που είναι Δημοτικός Υπάλληλος στα ΚΕΠ Πειραιά και την 7χρονη κόρη μου έμαθα να ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά, για τη νέα γενιά που έρχεται, να δουλεύω σκληρά καθημερινά να προσφέρω και να βοηθάω και όλους όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση για οποιονδήποτε λόγο.

Με τη σύζυγο και την κόρη τους

Πιστεύω ακράδαντα πως τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας, η συνέχεια μας,  η κληρονομιά μας. Οφείλουμε λοιπόν να τους φτιάξουμε έναν καλύτερο τόπο για να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό, τα βασικά δηλαδή τα οποία όμως δεν είναι αυτονόητα σε αυτές τις εποχές και ειδικά στις δικές μας γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά: Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Ρέντη.

Στα πλαίσια αυτά εργάζομαι καθημερινά και βοηθάω τους συμπολίτες μου στις αντιξοότητες της καθημερινότητας τους τόσο εγώ, όσο η σύζυγός και ο αδερφός μου. Αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω αγόγγυστα μέσα  από μια θέση η οποία θα μου δώσει μεγαλύτερα όπλα να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα με εφόδιο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που μέχρι τώρα είναι αμέριστη και τους ευχαριστώ θερμά.

Από την οικογένεια λοιπόν αντλείτε όλη τη δύναμη και την έμπνευση σας;

Δύναμη για όλο αυτό το έργο αντλώ επίσης από την εκκλησία. Η κοινωνία μας, ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνάμε έχει ανάγκη την πίστη και την βοήθεια των πατέρων της εκκλησίας για να εμπνευστεί και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας!

Με τον Πατριάρχη Αλέξιο

Πιστεύετε πως η εκλογή σας στην Περιφέρεια θα στηρίξει με την ευρύτερη έννοια το θεσμό της οικογένειας;

Φυσικά. Αν και δεν είναι αυτός ο άμεσος στόχος της Περιφέρειας, δεν φεύγει ποτέ μπροστά από τα μάτια τόσο τα δικά μου όσο και του αυριανού περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη,  η εικόνα της οικογένειας και το χρέος μας προς τα παιδιά και τους νέους αυτού του τόπου.

Τι θεωρείτε χρέος σας και τι βάζετε σε άμεση προτεραιότητα;

Πρώτα απ’ όλα να προστατεύσουμε τη ζωή των οικογενειών μας με έργα υποδομής. Να μην είναι εκτεθειμένοι μέσα σε πόλεις ανοχύρωτες από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς αλλά ούτε εκτεθειμένοι σε εγκληματικές η τρομοκρατικές ενέργειες.

Δεύτερον, οφείλουμε να  εξασφαλίσουμε ένα σύστημα υγείας που θα χαρίζει ασφάλεια και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε όσους χρήζουν βοηθείας.

Επιπροσθέτως, να αναπτύξουμε πυλώνες ανάπτυξης οι οποίοι θα φέρουν νέες δουλειές ώστε να μην αναγκάζονται οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό.

Και τέταρτον οφείλουμε να προσφέρουμε μια ποιότητα ζωής με διεξόδους, όπως τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία! Είναι άξιο μνείας το γεγονός πως έχετε πολύ ξεκάθαρους στόχους και πραγματικό πάθος να τους πετύχετε. Και πάλι καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ και κυρίως τους συμπολίτες μου που με έχουν τιμήσει και στο παρελθόν με την ψήφο τους και στο Επιμελητήριο και στο Σύλλογο Πρατηριούχων και υπόσχομαι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Το σίγουρο είναι πως πάντα θα είμαι εκεί για να ακούσω τις ανησυχίες τους και να προσπαθήσω να δώσω μια λύση, όπως και τώρα άλλωστε, απλά  σαν Περιφερειακός Σύμβουλος θα είμαι σίγουρα πιο άμεσος και πιο αποτελεσματικός.