«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείδωσε» το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει το Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται, σήμερα, στις 19.00, στο «Σεράφειο», είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της «νέας Αριστεράς», με την ανακοίνωση του ονόματος και τις πρώτες δηλώσεις των συμμετεχόντων.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη της τους λόγους που αποφάσισε να βρίσκεται στην «πίσω γραμμή», όμως πάντα παρούσα στις μεγάλες μάχες.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.


Πηγή