Ηλιόπουλος: Υποχρέωσή μας να βάλουμε όριο κόντρα σε μια πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡIΖΑ – Το νέο όνομα

Τις νέες κινήσεις των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Να αποκρούσει τη ρητορική περί αποστατών επιχείρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στους Αταίριαστους με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο. «Ήμασταν και είμαστε βουλευτές της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται. Αυτό που κάνουμε δεν είναι μια κίνηση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ασχοληθούμε με εμφύλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη. Εμείς λέμε ότι υπάρχει ένα κενό στην αντιπολίτευση. Έχουν βγει 4 δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα. Ήταν υποχρέωσή μας να βάλουμε ένα όριο κόντρα σε μια πορεία εκφυλισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως είπε για την απόφαση αποχώρησης, «τη ζυγίσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά είδαμε ότι δεν υπάρχει αλλος δρόμος. Έχεις έναν Μητσοτάκη που παίζει μπάλα μόνος του, μια αξιωματική αντιπολίτευση που είναι σε τροχία απαξίωσης με χαρακτηριστικά διάλυσης και ένα ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο, αρα προοδευτικές δυνάμεις που δεν απαντάνε».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνη στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είχε άρνηση να συζητήσει οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά καθώς όποτε το βάζαμε σαν θέμα ακούγαμε για υπονομευτές μέχρι και για πέμπτη φάλαγγα».

Περαιτέρω, προδιέγραψε τις επόμενες κινήσεις της ομάδας των «6+6». «Αρχές της επόμενης εβδομάδα θα έχουν λήξει τα πάντα για όνομα και επικεφαλής της ΚΟ. Ο στόχος είναι να εκφραστεί ένας αριστερός προοδευτικός οικολογικός χώρος στις ευρωεκλογές» σημείωσε.

Αναφερθείς στο ΠΑΣΟΚ είπε οτι έχει μια τεράστια πολιτική ευθύνη γιατί πέταξε την απλή αναλογική. «Υπήρχε πλαίσιο συνεννόησης δυνάμεων που προσδιορίζονται προοδευτικές και το ΠΑΣΟΚ το πέταξε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη φθορά και το ΠΑΣΟΚ που είναι στην καθήλωση είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορούν να εκφράσουν πολιτική πρόταση απέναντι στον Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε, έρχοντας σε αντιδιαστολή με τις δηλώσεις Μπίτση περί συνεργασίας.


Πηγή