ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα αποφάσεων για Αχτσιόγλου και «6+6» – Η σύσκεψη που θα κρίνει τον χρόνο αποχώρησης

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί και επιμένει είναι ότι η λεγόμενη ομάδα των 6+6 θα αποχωρήσει το πρωί της Πέμπτης πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Συσκεψή της Έφης Αχτσιόγλου με την ομάδα της έχει προγραματιστεί για τις 10 το πρωι, σε συνέχεια των χθεσιβραδινών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και τον «χορό» των αποχωρήσεων να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί και επιμένει είναι ότι η λεγόμενη ομάδα των 6+6 θα αποχωρήσει το πρωί της Πέμπτης πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπάρχουν προτάσεις για ανακοίνωση της εξόδου το πρωί, πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, άλλη κατά τη διάρκεια της και άλλη για την Παρασκευή. Ότι κι αν αποφασιστεί, τελικά, αυτή η ιστορία θα κλείσει πολύ σύντομα. Και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται να ασφυκτιούν με τη νέα τάξη πραγμάτων, θα έχουν ακόμα μια πολιτική επιλογή.

«Ρελάνς» ψάχνει ο Κασσελάκης

Στην Κουμουνδούρου, η νευρικότητα είναι έντονη όσο η Έφη Αχτσιόγλου και η σύντροφοι της δεν ανοίγουν οριστικά τα χαρτιά τους.

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει, σήμερα, στις 16.00 το απόγευμα, την Πολιτική Γραμματεία, φέρνει νέα διάσταση στην εσωκομματική κρίση, καθώς θεωρείται μια κίνηση που ως στόχο έχει το να φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, σπρώχνοντας την προς την έξοδο.

Επισήμως, η συνεδρίαση αφορά τον προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την επόμενη περίοδο, αλλά και την πρόταση για τη συγκρότηση του άτυπου Πολιτικού Κέντρου, το οποίο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ως στόχο έχει το να κλείσει το εσωκομματικό ζήτημα. Άλλωστε, εδώ και κάποιες μέρες υπήρχαν πληροφορίες για «πρωτοβουλίες» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.

Μάλιστα, εδώ και ημέρες κυκλοφορούν οι πληροφορίες πως η «σκληρή» πτέρυγα των προεδρικών στελεχών εισηγείται τη διαγραφής των επτά βουλευτών (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναφνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου).

Πάντως, επικοινωνιακά θα προσπαθήσουν να τους «κολλήσουν» την «στάμπα» του αποστάτη, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως το σύστημα Κασσελάκη δεν έχει ιδιαιτέρως καλή γνώση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Πηγή