Ο Κασσελάκης πάει στον Άρειο Πάγο, βλέπει Μητσοτάκη, αλλά σκέφτεται Ανδρουλάκη

Το κατώφλι του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας θα περάσει στις 09.30 το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, για να συναντήσει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επιχειρώντας να φέρει ξανά στην επικαιρότητα την υπόθεση των υποκλοπών, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως, μερικά εικοσιτετράωρα πριν το τετ α τετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξάφνιασε πολλούς. Έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα και ήταν ένα ραντεβού που εκκρεμούσε από την ημέρα που ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε αυτό τον ρόλο.

Λίγη ώρα αργότερα, οι συνεργάτες του προϊδέαζαν ότι θα υπήρχαν και άλλες ανάλογες θεσμικές πρωτοβουλίες. Όπως είναι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να μεταβεί στον Άρειο Πάγο και να συναντήσει τη Γεωργία Αδειλίνη. Από την Κουμουνδούρου δεν ήθελαν να πουν τίποτα για το περιεχόμενο της συνάντησης, όμως, δεν χρειάζονταν ιδιαίτερο ψάξιμο για να καταλάβει κάποιος το αυτονόητο.

Ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει ξανά την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν εξελίξεις. Και αυτό, λίγες μόλις ώρες πριν από την πρώτη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – υπό τη νέα του ιδιότητα, καθώς γνωρίζονται από παλιά, ως ιδιώτες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η επιλογή να γίνουν με διαφορά λίγων ωρών οι δύο συναντήσεις, δεν είναι και εντελώς τυχαία.

Από τη μία, υποστηρίζουν, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να δείξει ότι είναι ένας θεσμικός παράγοντας, από την άλλη ότι θα πορευτεί με μια σκληρή γραμμή απέναντι στον πρωθυπουργό και πως θα τον «χτυπήσει» εκεί που θεωρεί ότι «πονάει» και που είναι «μπόσικος», όπως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Βέβαια, από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν με νόημα ότι μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει και αντίστοιχο τετ α τετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δηλαδή με ένα πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον να πέσει φως στην ιστορία αυτή, καθώς ήταν θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, αλλά και στόχος κακόβουλου λογισμικού.

Και από τη στιγμή που η πρόταση Κασσελάκη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή, πέραν των τυπικών, κάτι θα έπρεπε να πουν. Από τη στιγμή που συνεργασία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει -υπό τις παρούσες συνθήκες- δεν είναι λίγοι που υποστηρίοζυν ότι οι υποκλοπές θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τους δύο αρχηγούς.


Πηγή