«Μπάχαλο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία δείχνει την πόρτα στους διαφωνούντες με τη διαγραφή Τζουμάκα

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει, ουσιαστικά, τον Στέφανο Τζουμάκα και τις αντιδράσεις στελεχών του κόμματος. Πηγές της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί της ουσίας δείχνουν την πόρτα στους διαφωνούντες.

Νέους κραδασμούς προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, και μάλιστα με ανάρτησή του στα social media από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Μία σειρά από ιστορικά στελέχη του κόμματος, ανάμεσα στα οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης, επέκριναν πολύ σοβαρά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την απόφαση. Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του ίδιου του Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος σε δήλωσή του μίλησε για δημοκρατική εκτροπή, ωστόσο, φαίνεται πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη γραμμή της.

Σύμφωνα με όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες, φαίνεται πως υπάρχει η απόφαση να δείξουν την πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι «έχει εγκατασταθεί η «ολιγαρχία» και η «διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του», αναφέρουν πηγές της ηγεσίας του κόμματος και προσθέτουν:

«Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική».

Μάλιστα, ανέφεραν με νόημα πως «Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;»


Πηγή