Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ζητούσε προστασία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς του Αγίου Πορφυρίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης θυμίζει ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από το Ισραήλ την προστασία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς της μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Οι δυο ερωτήσεις.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Όπως σημειώνει, στις 11 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ότι έχει ζητήσει από το Ισραήλ την προστασία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς της μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.
Ωστόσο, μετά τον βομβαρδισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώς εξέφρασε τη λύπη του, χωρίς να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«11 Οκτωβρίου:

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ότι έχει ζητήσει από το Ισραήλ την προστασία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς της μονής του Αγ. Πορφυρίου στη Γάζα.

19 Οκτωβρίου:

Η ιστορική ελληνορθόδοξη μονή υφίσταται σοβαρές ζημιές. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος δηλώνει στην ΕΡΤ:

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν και κατέρρευσε όλο το κτίριο. Πολλοί Χριστιανοί έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς».

Ρωτώ τον Πρωθυπουργό:1. Τι συνεννοήσεις έκανε και γιατί αγνοήθηκε το αίτημά του;

2. Πώς μπορεί να εκφράζει απλώς τη λύπη του και να μην προβαίνει σε σφοδρή διαμαρτυρία προς την ισραηλινή κυβέρνηση, τόσο για το γεγονός του βομβαρδισμού όσο και για την απαξίωση της χώρας μας;».


Πηγή