Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συνάντησαν την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Σήμερα (28/09), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχθηκε την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων , Γιούτα Ουρπιλάινεν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τη Γιούτα Ουρπιλάινεν συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και τις χώρες της Αφρικής.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά «εργαλεία», όσο και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ενώ, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προτεραιότητες της στρατηγικής Global Gateway, που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες Team Europe.


Πηγή