Τασούλας σε Βελόπουλο: Παριστάνετε τον γνώστη και παραβιάζετε τον κανονισμό

Έντονη αντιπαράθεση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι ατάκες του Κυριάκου Βελόπουλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδήγησαν τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στο να τον ανακαλέσει στην τάξη.

«Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση, όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλουμε», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να αναφέρει «παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας και του κανονισμού και μόνος σας παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό».

Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα, με τον πρόεδρο της Βουλής να λέει μεταξύ άλλων «αφήστε τα αυτά τώρα, προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να λέει «δεν θέλω νταβατζήδες. Με προστατεύει η Παναγία, ο Χριστός και ο ελληνικός λαός, εσάς δεν σας θέλω».

«Επειδή παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας, ο πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τασούλας στη συνέχεια.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε ειρωνικά στον κ. Τασούλα «κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος».

Ο κ. Τασούλας στη συνέχεια, ζήτησε να προχωρήσει η ομιλία, να τηρηθεί αυστηρά ο χρόνος με τον Κυριάκο Βελόπουλο να συνεχίζει σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους τόσο εναντίον του προέδρου της Βουλής όσο και εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του. Αυτό γιατί πλέον το κόμμα του είναι πέμπτο σε δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες».

«Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα; Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα, για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Που το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», είπε ο κ. Τασούλας.


Πηγή