Πώς βλέπουν στη ΝΔ το «φαινόμενο Κασσελάκης»;

Επισήμως τόσο στην Πειραιώς, όσοι και στην Ηρώδου Αττικού αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν ή να εκφράσουν δημοσίως άποψη για τον «αεράτο» υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά από τη ΝΔ επισήμως λένε ότι «δεν ασχολούμαστε και δεν σχολιάζουμε τις διεργασίες που γίνονται σε άλλα κόμματα». Ανεπισήμως βέβαια τρίβουν τα χέρια τους διότι η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη του «αριστερού καπιταλιστή» – όπως αποκαλούν στα πολιτικά πηγαδάκια – θα ταρακουνήσει την Κουμουνδούρου και ή θα τους φέρει στον δρόμο της πραγματικότητας ή θα τους διαλύσει.

«Θα πάνε περίπατο όλα αυτά τα επαναστατικά κατά των επιχειρηματιών καθώς και τα φονιάδες των λαών αμερικάνοι», μας έλεγε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος… Από την άλλη μεριά πιστεύουν ότι όλο αυτό το lifestyle background του Κασσελάκη θα δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που επίσης τους χαροποιεί… Παρόλα αυτά όπως σημειώνουν αρκετοί στην γαλάζια παράταξη «βάζει τον εαυτό του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνεπώς βιάζεται ιδιαίτερα», αφού όπως λένε δεν έχει γράψει πολιτικά χιλιόμετρα και δεν έχει καμία εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρξε δυσφορία και για την κίνησή του να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από τους τάφους των Βενιζέλων. Δηλαδή το σύμβολο της Βενιζελικής παράταξης, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την αριστερά και μάλιστα με την αριστερά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι τάφοι των Βενιζέλων έχουν σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη… άρα ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει αν επιδιώκει να γίνει «αντι-Μητσοτάκης» ή «αντι-Τσίπρας». Να σημειώσουμε πάντως ότι η προγιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πλευρά του πατέρα του, ήταν η Κατίγκω Βενιζέλου, αδελφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη τιμούν ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο τόπο.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι κάποια γαλάζια στελέχη έχουν αρχίσει και εκφράζονται ειρωνικά, κυρίως για την lifestyle διάθεση του νέου υποψηφίου και υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να γελοιοποιήσει την όλη εσωτερική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις οι οποίες προφανώς βολεύουν τη ΝΔ. Οι πρώτες αιχμές πάντως για τον αμερικανοτραφή υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη δεν συνάδει με όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αφήστε την κλάψα, στην Εκάλη καλά μεγαλώσατε, όπως κι εγώ καλά μεγάλωσα με πολύ ωραίο κλίμα» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης έχει πάρα πολύ καλούς επικοινωνιολόγους και ακριβούς απ’ ό,τι μπορώ να δω, γιατί αυτό το βίντεο δεν γίνεται σε κινητό τηλέφωνο, αυτό έχει τρικάμερο, μακιγιέζ, φώτα, digital επεξεργασία… Έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να γίνει αυτό το βίντεο. Ο άνθρωπος λεφτά έχει, καλά κάνει να τα χαίρεται, καμία αντίρρηση», πρόσθεσε. Ο υπουργός Εργασίας συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας: «Με ενδιαφέρει το πολιτικό σκέλος. Ο κύριος που βλέπετε είναι η ενσάρκωση της επιτυχίας του καπιταλισμού. Ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστής. Εμένα μου αρέσει. Ο καπιταλισμός μού αρέσει, δεν το έχει κρύψει ποτέ. Το αν θα εκλεγεί θα το αποφασίσει το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφασίσω εγώ».


Πηγή