ΣΥΡΙΖΑ: Η «μαχαιριά» Πολάκη σε Παππά και η νέα υποψηφιότητα ανακατεύουν την εσωκομματική «τράπουλα»

Όλα δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται ένα νέο, θολό τοπίο, το οποίο θα κληθεί να ξεκαθαρίσει η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την «τράπουλα» στο εσωκομματικό πεδίο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 10ης Σεπτεμβρίου, ανακατεύει η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η «πισώπλατη μαχαιριά» του Παύλου Πολάκη, στον Νίκο Παππά. Όλα δείχνουν ότι δημιουργείται ένα νέο, θολό τοπίο, το οποίο θα κληθεί να ξεκαθαρίσει η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τα δεδομένα που γνωρίζαμε ως σήμερα, η Έφη Αχτσιόγλου είναι το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Έχει με το μέρος της στελέχη πρώτης γραμμής, από όλες τις παλιές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις δημοσκοπήσεις δείχνει ικανή να κερδίσει από τον πρώτο κιόλας γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Η εμφάνιση του νεαρού επιχειρηματία δύσκολα θα επηρεάσει τις επιδώσεις της πρώην υπουργού Εργασίας. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι κάνει «γκελ» κυρίως στα πρόσωπα που προέρχονται από την κατακερματισμένη παλιά προεδρική πλειοψηφία. Δηλαδή σε ανθρώπους που ετοιμάζονταν να ψηφίσουν -κυρίως- τον Νίκο Παππά.

Επομένως, είναι σαφές ότι πραγματικός προβληματισμός έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο του πρώην υπουργού Επικρατείας, που θεωρούσε ότι είχε βάσιμες ελπίδες να μπει στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει ότι καλύτερο θα μπορούσε εκεί. Ο εκνευρισμός που επικρατεί στους συνεργάτες του Νίκου Παππά δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον Κασσελάκη, αυτόν καθ’ αυτόν.

Ενόχληση έχει προκαλέσει η «αποστασία» του Παύλου Πολάκη, που αντί να στηρίξει το πρόσωπο που του παρείχε πάμπολλες φορές «σανίδα σωτηρίας», όταν και ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζονταν να λάβει κατασταλτικά μέτρα εναντίον του «ατίθασου» χανιώτη βουλευτή.

Είναι προφανές ότι η «πισώπλατη μαχαιριά» του Πολάκη θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Νίκου Παππά. Και αυτό διότι στους υπολογισμούς που έκανε για το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης, προσμετρούσε και τη στήριξη του κρητικού συντρόφου του, την οποία και δεν θα έχει πλέον.

Πάντως, δεν είναι απίθανο η κίνηση αυτή του Πολάκη να ενισχύσει εν τέλει τον Παππά, καθώς οι οπαδοί του πρώτου δύσκολα θα γυρίσουν την πλάτη στο πρόσωπο που πιστεύουν ότι στοχοποιήθηκε και διώχθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η επιλογή Κασσελάκη να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί αμηχανία, σε γενικές γραμμές, στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο άγνωστο, ακόμα και για τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Κυρίως, γιατί διεκδικεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας άνθρωπος που ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο μήνες και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν του, πέρα από αυτά που ο ίδιος παρουσιάζει όπως θέλει για να συστηθεί.


Πηγή