ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής 

Να πείσουν τα απογοητευμένα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συμμετοχή τους στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία είναι σημαντική και το πρώτο βήμα για την επιστροφή του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά, επιθυμεί η μεταβατική ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευελπιστούν πως οι προοδευτικοί πολίτες θα ανταποκριθούν στην ιστορική αυτή ανάγκη για την αναγέννηση της παράταξης και πως περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι θα βρεθούν στις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου.

Είναι αλήθεια πως τα δύο συντριπτικά -για τον ΣΥΡΙΖΑ- εκλογικά αποτελέσματα του καλοκαιριού, δημιούργησαν κλίμα απογοήτευσης στη βάση του κόμματος. Μάλιστα, στην «παγωμάρα» που προέκυψε από το εκλογικό ποσοστό, ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το τελευταίο, ενδεχομένως και να αποτελεί ισχυρότερο χτύπημα για την Κουμουνδούρου από την εκλογική συντριβή. Ας μη γελιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταυτισμένος απόλυτα με τον μέχρι πρότινος ηγέτη του. Επομένως, είναι απολύτως λογικό να κυριαρχεί η παραίτηση στους ανθρώπους εκείνους που στήριξαν το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως, τόσο οι τέσσερις υποψήφιοι, όσο και η μεταβατική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να σπάσουν τη μοιρολατρία που επικρατεί και να επαναφέρουν την αισιοδοξία στη βάση του κόμματος. Και αυτό διότι είναι αναγκαία η άμεση ανασυγκρότηση ολόκληρης της παράταξης, προκειμένου να μπορέσει να βάλουν φραγμό στη «μονοκρατορία» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για να βάλει τις απαραίτητες βάσεις ώστε να επιστρέψει άμεσα, μέσα στην επόμενη τετραετία σε κυβερνητική τροχιά.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, μόνο το κόμμα τους είναι σε θέση να παίξει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ως τώρα το ΠΑΣΟΚ μοιάζει περισσότερο με «ατύπως συγκυβερνών κόμμα», παρά με αντιπολιτευόμενο – και μάλιστα προοδευτικό.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν στους τηλεοπτικούς δέκτες και στο διαδίκτυο τα σποτ που θα καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες και να λάβουν μέρος σε αυτή την ιστορική αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι (Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας) με τις συνεχείς περιοδείες τους στην περιφέρεια, αλλά και οι βουλευτές του κόμματος, που ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο στηρίζουν σε προσωπικό επίπεδο, υποδέχονται τους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα.

Κινητικότητα από Κασσελάκη

Πάντως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η έντονη κινητικότητα που έχει αναπτύξει ο Στέφανος Κασσελάκης. Το νεαρό στέλεχος τους κόμματος τις τελευταίες ημέρες επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς). Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό με την πολιτική πρόταση που παρουσίασε για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν ότι ενδεχομένως και στο μυαλό του να βρίσκεται η σκέψη της διεκδίκησης της ηγεσίας.


Πηγή