Σοφία Βούλτεψη: «Δεν θυμάμαι να έχω σηκωθεί να χορέψω 20 χρόνια»

«Ο κύριος Χαραδαλιας είναι επιχειρησιακός άνθρωπος και στην Περιφέρεια πρέπει να γίνουν επιχειρησιακά πράγματα» τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ο Γιώργος Πατούλης έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, πρέπει να είναι όλοι στη μάχη, είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Πρέπει όλοι να είναι στη μάχη» ανέφερε επιπροσθέτα και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι να έχω σηκωθεί να χορέψω 20 χρόνια. Πάντα κάτι στερείσαι. Πάντα έχεις κάτι στο πίσω μέρος του μυαλό σου που σε κρατάει. Κάποιος μας εμπιστεύτηκε και πρέπει να το τιμήσουμε. Δέχομαι και το ανθρώπινο λάθος. Όμως αυτός που θα σταθμίσει τα πράγματα είναι ο πρωθυπουργός».

Όσον αφορά για την πιθανή υποψήφια του Νίκου Χαρδαλιά είπε: «Ο κύριος Χαραδαλιας είναι επιχειρησιακός άνθρωπος και στην Περιφέρεια πρέπει να γίνουν επιχειρησιακά πράγματα. Είναι ένας τίτλος που παίρνεις αν το φέρεις στο πεδίο εις πέρας».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες. «Αυτό που παρακολουθούμε το τελευταίο 15νθημερο είναι πρωτοφανές» σημείωσε σχετικά με τις πυρκαγιές. «Όταν έχεις 700 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες, αυτές οι 10 είναι πιο επίμονες και με απώλεια ανθρώπων…. Έχεις μεγάλη διάσπαση στη χώρα, έχεις κόπωση ανθρώπων και μέσων. Κάναμε όλοι ηρωικές προσπάθειες» προσέθεσε.

Περαιτέρω, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ανέφερε πως εξακολουθούν να υπάρχουν ροές, όχι ωστόσο τόσες πολλές σε αριθμό.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, «η κλιματική αλλαγή θα φέρει κλιματικούς πρόσφυγες» και επισήμανε. Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι το 2022, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, παρουσίασαν ρεκόρ και είναι μετά την Ουκρανία και το Σουδάν, 110 εκατομμύρια, επισήμανε.


Πηγή