Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς έλαβε το «γαλάζιο» χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής και η κίνηση του Πατούλη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού επέστρεψε από την επιθεώρηση των συστημάτων πυρασφάλειας στα στρατόπεδα, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Κυριακής, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες εκλογές, αφού έλαβε το «γαλάζιο» χρίσμα και συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού επέστρεψε από την επιθεώρηση των συστημάτων πυρασφάλειας στα στρατόπεδα, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Κυριακής, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε στρατόπεδα, καθώς – εκτός απροόπτου – η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Μάλιστα, το εκλεκτό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη, 1 Αυγούστου.

Πώς «κλείδωσε» ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Περιφέρεια Αττικής

Μετά την καρατόμηση του Νότη Μηταράκη λόγω του ταξιδιού του στην Πάτμο εν μέσω πυρκαγιών και του θανάτου των δύο πιλότων στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Πάτμο, ήρθε το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Αττικής να έκανε αναδίπλωση, λέγοντας: «Συγγνώμη, ήταν μια λάθος στιγμή», όμως οι γαλάζιοι βουλευτές αντιδρούσαν με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν στο Newsbomb.gr: «Όλα είναι ανοιχτά». Η ρήξη, όμως, είχε ήδη έρθει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, είχε στείλει σαφές μήνυμα στα στελέχη του για δουλειά και όχι αλαζονεία.

Έτσι, η τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σχετική συνάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει αύριο Τρίτη, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις στην Κύπρο και κατόπιν αυτών θα παρευρεθεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Γιατί επιλέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια αλλά ήταν και περιφερειακός σύμβουλος από το 2014. Ακόμη, έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, ως γνώστης της αυτοδιοίκησης είναι ένα πρόσωπο που λαμβάνει και της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να λάβει το χρίσμα της Πειραιώς για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε κόμμα και κυβέρνηση, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με το περιβόητο ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών και καταστροφών ανά την επικράτεια, που οδήγησε στην ανάκληση του χρίσματος της ΝΔ από το πρόσωπό του και την άμεση αναζήτηση του «αντικαταστάτη» του.

Ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πατούλη

Ερώτημα όμως παραμένει ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει υποψηφιότητα έστω και ως ανεξάρτητος.

Ο Γιώργος Πατούλης, έστω και καθυστερημένα ζήτησε συγγνώμη, μια συγγνώμη όμως που δεν έπεισε κανέναν. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Παραβρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρησή μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ, εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκλησή τους. Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χθες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη, αν, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα, με μια στιγμιαία πράξη μου, το λάθος μήνυμα».

Ωστόσο για το Μαξίμου η απόφαση είχε ληφθεί. Ο κ. Μητσοτάκης τόσο στην περίπτωση του κ. Πατούλη, όσο και στην περίπτωση Μηταράκη, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε φαινόμενα που έχουν πλέον κουράσει τους πολίτες και δεν τα ανέχονται.


Πηγή