ΣΥΡΙΖΑ: Μαραθώνια συνεδρίαση αλλά χωρίς απόφαση για την Αθήνα: Στο «τραπέζι» η υποψηφιότητα Παππά

Μέσα σε κλίμα έντασης η Πολιτική Γραμματεία δεν κατάφερε να βρει σημείο επαφής, επιστρέφοντας στον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά

Χωρίς να υπάρξει απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία μέσα σε κλίμα έντασης δεν κατάφερε να βρει σημείο επαφής, επιστρέφοντας στον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά

Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να λύσουν τον «Γόρδιο Δεσμό» του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα η υπόθεση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» στην Κουμουνδούρου.

Την περίπτωση του Κώστα Ζαχαριάδη προκρίνει η νέα μεγάλη ομάδα στελεχών που συσπειρώνονται γύρο από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Φίλη, τα πρόσωπα που στηρίζουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε αυτά προστέθηκε το όνομα του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά, δικηγόρος-εργατολόγος, που προτάθηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα. Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι μαζί του φέρεται να συντάχθηκε και ο Νίκος Παππάς – γεγονός που αποδεικνύει ότι τα εναπομείναντα στελέχη του πρώην «προεδρικού» μπλοκ, παίζουν τα «ρέστα» τους απέναντι στη νέα πλειοψηφία, στην οποία αναφερθήκαμε νωρίτερα.

Όμως, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να βρουν κοινό βηματισμό, παρατηρώντας τη τελική επιλογή για τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, μέσα σε αυτό το κλίμα, επανήλθε στο τραπέζι το όνομα του διεθνούς πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, πάρα το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ατονίσει η περίπτωση του.

Όμως, η αδυναμία εξεύρεσης κοινού κομματικού υποψηφίου, σε συνδυασμό με τη δυναμική που δείχνει να έχει ο πρώην διεθνής αθλητής, που θα μπορούσε μα χτυπήσει στα ίσια τον Κώστα Μπακογιάννη, οδήγησαν την Πολιτική Γραμματεία στην απόφαση να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον πείσει να κάνει το μεγάλο βήμα και να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής αθλητής είχε για πρώτη φορά επικοινωνία με τον αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, υπογραμμίζοντας ότι είναι «παρών» στη μάχη για την Αθήνα και ότι η ονοματολογία των τελευταίων ημερών δεν τον απασχολεί – κίνηση που ελήφθη ως πράσινο φως για τη συνέχεια.

Με Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης – επί χρόνια πετυχημένος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη – συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ανακοινώσει επίσης την στήριξη του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Ηπείρου στον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Στέφο, για την Κρήτη στον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην δήμαρχο του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, Σπύρο Δανέλλη, για την Στερεά Ελλάδα στον Απόστολο Γκλέτσο, για τη Δυτική Μακεδονία τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Ενώ για το Νότιο Αιγαίο η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την Χρύσα Καραγιάννη.


Πηγή