Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμειξης της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές

Τη δυσφορία της εξέφρασε μετά την παρερμηνεία δηλώσεων του Τζέφρι Πάιατ η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, μέσω μιας σειράς οργισμένων tweet.

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», τονίζει σε μια από τις αναρτήσεις της η ρωσική πρεσβεία.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας, αυτές είναι «ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις».

Μάλιστα, η πρεσβεία επαναφέρει παλαιότερη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις σχέσεις Μόσχας-Αθήνας.

«Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην #Ελλάδα ή στη #Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας. Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες», είχε πει πριν από λίγο καιρό ο Ρώσος πρόεδρος.

Ελληνικά ΜΜΕ έγραφαν χτες πως ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μίλησε για ρωσικό δάκτυλο στις επερχόμενες εκλογές.

Ωστόσο ο κ. Πάιατ, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης, είχε πει ακριβώς το αντίθετο -ότι δηλαδή δεν έχει δει αποδείξεις για απόπειρα ανάμειξης της Ρωσίας. Μάλιστα, σήμερα το πρωί προχώρησε σε σχετικές διευκρινίσεις.


Πηγή