ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε θέμα διαδικασιών για νέο αρχηγό ο Πολάκης – Συντάχθηκε με τη «γραμμή» Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Παύλος Πολάκης ήταν το πρώτο στέλεχος που άνοιξε θέμα για τις διαδικασίες διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Οι προτάσεις των υπόλοιπων στελεχών και οι απουσίες.

Το απόγευμα της Δευτέρας (10/7), από τις 16:00 περίπου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που συζητήθηκαν από την αρχή αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα, ενώ έγινε εισήγηση από τον Χρήστο Σπίρτζη για το πώς θα κινηθεί το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, ενημέρωσε για τα κοινοβουλευτικά και τη δράση της ΚΟ το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να οργανωθεί η δουλειά που έχουν μπροστά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση του Χρήστου Σπίρτζη σε γενικές γραμμές ήταν πάνω σε όσα είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή από τον Απρίλιο, δηλαδή στις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να καταρτιστούν ψηφοδέλτια νίκης σε δήμους και περιφέρειες. Βέβαια, έκτοτε έχουν μεσολαβήσει δύο εκλογικές ήττες και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η τοποθέτηση που έκανε εντύπωση, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν ήταν άλλη από αυτή του Παύλου Πολάκη. Ο Κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο στέλεχος που κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του άνοιξε το θέμα των διαδικασιών, προτείνοντας συνέδριο και εκλογή αρχηγού τον Νοέμβριο, συντασσόμενος και επίσημα με τη γραμμή Σπίρτζη.

Μάλιστα, η θέση του κ. Πολάκη προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους καθώς είπε πως «θέλω να αλλάξω άποψη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου», την ώρα που όλοι είχαν καταλάβει εξαρχής ότι συντάσσεται με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, η πιο ηχηρή ήταν αυτή του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Απούσα ήταν και η Ρένα Δούρου, καθώς νοσεί από κορονοϊό.


Πηγή