Μητσοτάκης από τη Λετονία: «Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό»

«Απαιτείται συνεργασία στο θέμα του μεταναστευτικού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λετονία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια και ελευθερία και θα πρέπει να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με οιονδήποτε τρόπο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λετονία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την επανεκλογή του.

«Στις εκλογές, φάνηκε ότι οι πολιτικές κέντρου και προόδου μπορούν να νικήσουν τις πολιτικές του λαϊκισμού. Αναφορικά με το ΝΑΤΟ, επιθυμούμε ταχεία της Σουηδίας», σημείωσε αρχικά κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κρισγιάνις Κάρινς και στη συνέχεια, θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής της Λετονίας, Έντβαρντς Σμίλτενς.

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό»

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «απαιτείται συνεργασία στο θέμα του μεταναστευτικού, ώστε να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και είναι άδικο χώρες όπως η Ελλάδα να φέρουν το βάρος και να κατηγορούνται ότι δεν σώζουν ανθρώπους, όπως κάνει το ελληνικό λιμενικό», ανέφερε.

Κρισγιάνις Κάρινς: «Η Ελλάδα αποτελεί ηγέτιδα δύναμη του ΝΑΤΟ»

Ο Πρωθυπουργός της Λετονίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του, στις εκλογές. «Η Λετονία και η Ελλάδα, που φυλούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατανοούν πόσο σημαντικό είναι αυτό, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση εντός της Ένωσης. Ζητάμε φωνή σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Τα δύο κράτη είναι αλληλέγγυα προς την Ουκρανία», τόνισε.


Πηγή