Γιώργος Ιωακειμίδης: Η Περιφέρεια δεν έχει χρώμα, είναι των πολιτών της

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο κατάμεστο από κόσμο Περιστύλιο στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος Ρέντη – Νίκαιας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, παρουσίασε τις 4 μεγάλες προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού του «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». Το παρών έδωσαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Μπρούλιας πρώην δήμαρχος Αθηναίων, ο Γιάννης Αμοιρίδης δήμαρχος Κατερίνης, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Σκύρου. Στην εκδληλωση παρεβρέθηκε και ο κ. Μίλτος Μωυσής πρώην πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Με βασικό moto «Δίνουμε τα Χέρια», υπόσχεση και δέσμευση μαζί, ότι τα προεκλογικά λόγια θα γίνουν μετεκλογικά, έργα και πράξεις όπως άλλωστε έχει αποδείξει στη θητεία του ως δήμαρχος επί 30 συνεχή χρόνια. Ο Γ. Ιωακειμίδης, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και επικριτικός για την διοίκηση Πατούλη, την οποία χαρακτήρισε «σύστημα που νέμεται τη Περιφέρεια, φέρει ατόφια τη σφραγίδα του χτες, τις νοοτροπίες που μας χρεωκόπησαν και κόντεψαν να διαλύσουν την χώρα». Ζήτησε στις 8 Οκτωβρίου «να καταδικαστεί αμετάκλητα η άθλια οικονομική διαχείριση, η απουσία έργου και αποτελέσματος και η αδιαφορία του πολιτικάντη» και ανέφερε ότι «ο κ. Πατούλης είναι αποτυχημένος που κρύβεται πίσω από τον Πρωθυπουργό και την ΝΔ για να καλύψει την ανικανότητά του. Και αναρωτήθηκε: Ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ θέλουν να καλύψουν τον κ. Πατούλη και να επιβραβεύσουν όσα καταδίκασαν προεκλογικά; Ασυνέπεια, αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, λόγια του αέρα, δηλαδή το χτες που θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά;»

Ο συνδυασμός «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» πιστεύει ότι η Περιφέρεια είναι ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος και συντονιστής των 66 Δήμων της Αττικής και της κεντρικής κυβέρνησης. Όπως είπε ο Γ. Ιωακειμίδης «μεταρρύθμιση χωρίς την αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει. Και μετά από 3 μήνες οδοιπορικού και αναλυτικής συζήτησης με όλους τους Δήμους και όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους στην Αττική η εικόνα του τι έχει γίνει, τι δεν έγινε και τι χρειάζεται να γίνει είναι ξεκάθαρη.»

Στο προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», οι 4 Παναττικές προτεραιότητες είναι:

  1. Κυκλοφοριακό:

Πρώτη προτεραιότητα καθώς δεν υπάρχει πολίτης στο λεκανοπέδιο που δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες (Κηφισού, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μεσογείων, Μαραθώνος, Παραλιακή) με τον Κηφισό και τα 200.000 αυτοκίνητα την μέρα κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει ήδη έτοιμο μελετητικό έργο με σύστημα δράσεων διαχειριστικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων προς συζήτηση με τους Δήμους και την Κυβέρνηση. Αναπτυξιακά έργα και στις μεταφορές, επεκτάσεις μετρό, νέος σταθμός ΚΤΕΛ, logistics στη Φυλή, οδική αρτηρία Σχιστού – Υλίκης, είναι προτεραιότητες για την νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

  1. Υποδομές Ανάπτυξης:

Δεν έχουμε δρόμους, αλλά ούτε ψηφιακούς «δρόμους- δίκτυα». Η Περιφέρεια Αττικής είναι η τελευταία στην κατάταξη ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα. Λείπουν και τα έργα υποδομής και η ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και η πολιτική βούληση για προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας. Ούτε καν το απλό έργο εκσυγχρονισμού στο δίκτυο καμερών της κυκλοφορίας έχει ολοκληρωθεί!

  1. Διαχείριση Απορριμμάτων:

Αρμοδιότητα της Περιφέρειας, που ζητήθηκε μάλιστα από την διοίκηση Πατούλη, δόθηκε και έκτοτε τίποτα δεν προχώρησε. Oι καινοτόμες, αναπτυξιακές, φιλικές στο περιβάλλον λύσεις με μεγάλο οικονομικό όφελος για τους Δήμους και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας είναι η απάντηση που έχουν δώσει όλες οι μητροπόλεις των Ευρωπαϊκών χωρών σεβόμενες τους πολίτες αλλά και το περιβάλλον. Αυτές τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις θα δώσουμε και στην Αττική.

  1. Πολιτισμός:

Για εμάς ο πολιτισμός στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης πρέπει να δημιουργεί νευρώνες κοινωνικής συνοχής για τους 66 Δήμους που έχουν το δικό τους πολιτιστικό τοπόσημο, τις δικές του γιορτές και τις δικές τους απαιτήσεις. Ο πολιτισμός συνδυάζεται με την ανάπτυξη κυρίως σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν και η Περιφέρεια δεν μπορεί να περιορίζεται σε μικροπολιτικές φιέστες, εκδηλώσεις χωρίς σχέδιο, αμφίβολης αισθητικής.


Πηγή