Παπαστεργίου: «Αποτελεί εθνική αποστολή να συνεχίσουμε την ψηφιοποίηση της χώρας»

«Θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά προς την ψηφιακή εποχή», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το ελληνικό Δημόσιο μετασχηματίζεται, ο ιδιωτικός τομέας είναι αρωγός και όλοι μαζί, σταθερά, δημιουργούμε την Ελλάδα του μέλλοντος», τόνισε σήμερα (05/07) ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην πρώτη επίσημη ομιλία του, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για την Ελλάδα πριν και μετά το “gov.gr”, καθώς «προηγουμένως, κινούμασταν σε αχαρτογράφητα νερά. Ακόμη έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, προκειμένου να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι εταιρείες του κλάδου διαθέτουν άριστο δυναμικό, μέσα και υποδομές, ώστε να συμβάλουν σε αυτόν», υπογράμμισε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ.

Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι «ήταν εξαιρετική πρόκληση, η πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβω το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πρόσκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι διαδέχομαι έναν αντικειμενικά επιτυχημένο Υπουργό, τον Κυριάκο Πιερρακάκη».

«Στο παρελθόν, πελαγοδρομούσαμε σε αχαρτογράφητα νερά, μέχρι που ο Κυριάκος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του στο Υπουργείο, δημιούργησαν την ψηφιακή Ελλάδα και έβαλαν τα πράγματα σε μία σειρά. Διανύουμε την εποχή της ωριμότητας. Αξιοποιώντας του πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός” του νέου ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά και τεχνολογικά “εργαλεία”, θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά προς την ψηφιακή εποχή», σχολίασε.

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι «υπάρχουν κρίσιμοι τομείς, όπως η κυβερνοασφάλεια, τα ανοιχτά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στη δημόσια διοίκηση, η ψηφιακή προσβασιμότητα όπου θα πρέπει να δρομολογηθούν σημαντικά τεχνολογικά έργα, με ρεαλιστικούς όρους και ζητούμενο να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων· είναι η στιγμή να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται να ανταποκριθούμε σε μία εθνική αποστολή: Να συνεχίσουμε την ψηφιοποίηση της χώρας. Να εδραιώσουμε μία νέα Ελλάδα, η οποία δεν ταλαιπωρεί, αλλά αντιθέτως κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών της, αλλά και των ευρωπαίων εταίρων της».


Πηγή