Βαρβιτσιώτης: Μη αποδεκτές οι μομφές κατά του Λιμενικού Σώματος – Προστατεύει τα σύνορά μας

Το Λιμενικό έχει καταφέρει να κάνει την Ελλάδα μία χώρα, η οποία προστατεύει τα σύνορά της

Μήνυμα ότι οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή που στρέφεται κατά του Λιμενικού Σώματος δεν γίνεται αποδεκτή, έστειλε από τη Μυτιλήνη έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Μυτιλήνη.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ αμέσως μετά την επίσκεψη του στο κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και τα σκάφη τα οποία επιθεώρησε στο λιμάνι της πόλης και τα οποία επιχειρούν στην θαλάσσια οριογραμμή, ο κ. Βαρβιτσιώτης μετέφερε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη δουλειά που κάνουν. Γιατί, όπως είπε, «έχουν καταφέρει να κάνουν τη χώρα μας μία χώρα, η οποία προστατεύει τα σύνορά της, προστατεύει την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και βεβαίως επιβάλει και την κυριαρχία της στα χωρικά της ύδατα. Είναι πράγματα τα οποία μπορεί να φαίνονται απλά αλλά πολλές φορές αμφισβητούνται κι εμείς θα είμαστε δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να αποδεικνύουμε ότι οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή δέχονται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Και συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Έχοντας υπηρετήσει και στο παρελθόν στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχω απεριόριστο σεβασμό στον τρόπο και τον επαγγελματισμό με τον οποίο τα στελέχη του Λιμενικού εκτελούν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, οι δικές μας εντολές είναι να τηρείται το γράμμα και η ουσία του νόμου σε όλες τις περιπτώσεις. Και βέβαια να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με το αίσθημα ευθύνης το οποίο τους διακατέχει. Τέλος, θέλω να πω ότι σήμερα το Λιμενικό Σώμα έχει εξελιχθεί με καινούργια μέσα, πολύ καλύτερα από το παρελθόν και θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε το Λιμενικό Σώμα, ώστε να έχουν οι άντρες και γυναίκες που υπηρετούν σε αυτό στην διάθεσή τους όλα τα εφόδια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και να κάνουν ακόμα καλύτερα το έργο τους».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Των επισκέψεων του νέου υπουργού ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη με αρχές και φορείς της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός στη διάρκεια της τόνισε πως αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση η ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής. «Η νησιωτικότητα αποτελεί εθνική μας πολιτική» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα νησιά μας, τόσο ο ίδιος ως Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός. Έφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός πως το Υπουργείο έχει ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτή για τα λιμενικά έργα. Δεσμεύτηκε ακόμη πως στους στόχους του είναι η νησιωτικότητα να αποκτήσει και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη ο κ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε επίσης στην πρώτη τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.


Πηγή