Διπλό ραντεβού ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Γεραπετρίτη

Ο Χακάν Φιντάν φέρεται να έχει ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. 

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη φέρεται να έχει ζητήσει ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Στην πρώτη συνάντηση, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα παραστούν στη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και εκ των απορρήτων του Ερντογάν, πρώην αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δεν ήθελε μόνον μία συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά δύο, η δεύτερη μάλιστα τετ α τετ, αναφέρει ο σημερινός ΒΗΜΑτοδότης στο tovima.gr.

Η ελπίδα είναι να συνεχιστεί το καλό κλίμα που οικοδομήθηκε μετά τους σεισμούς στην Ανατολική Τουρκία, πιάνοντας το νήμα από τη Θετική Ατζέντα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τις διερευνητικές επαφές και τις πολιτικές διαβουλεύσεις.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν (που έχει ήδη κλειδώσει), εκτός του κυρίου Γεραπετρίτη, θα παρίστανται η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη πρέσβης Άννα Μαρία- Μπούρα.


Πηγή