Στέφανος Κασσελάκης: Τα αστακοκάραβα, οι… κωλοτούμπες και οι εταιρείες στις ΗΠΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Σε… φουρτούνα, όμοια με εκείνες που συναντούν τα αστακοκάραβά του στις ΗΠΑ, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ!

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών και με αρκετές αντιφάσεις, ήρθε η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα που διατηρούσε εταιρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διατηρούσε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, προκαλώντας πολλές περισσότερες απορίες, από αυτές που επιχείρησε (;)να λύσει.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, όποτε και κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονταν αντιμέτωπα με τα ερωτήματα των δημοσιογράφων, αλλά και της κυβέρνησης, σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αρχηγού τους, στις ΗΠΑ – κάτι που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο.

Και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονταν να δώσουν πειστικές απαντήσεις ως προς το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συμμορφωθεί με τις επιταγές του ελληνικού κράτους ή μη. Και κατά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήταν πάρα απλή. Είχε αποχωρήσει από την εταιρία, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Μάρτιο του 2023.

https://www.instagram.com/reel/C4ao_qNofrs/

Ωστόσο, το παράδοξο στην ιστορία είναι το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα, άφηνε να εννοηθεί ότι έχει ακόμα μερίσματα σε εταιρίες, οι οποίες μάλιστα δραστηριοποιούνται με αστακοκάραβα. Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον παρουσιαστή.

Γιώργος Λιάγκας: Πώς ζεις λοιπόν εσύ; Εχεις λεφτά στην άκρη;

Στέφανος Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου. Εχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω…

Γ.Λ.: Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη…

ΣΤ.Κ.: Αστακοκάραβα.

Γ.Λ.: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ με τους τεράστιους αστακούς.

ΣΤ.Κ.: Αυτό είναι, αυτή η δουλειά.

Γ.Λ.: Εχεις πάει κιόλας κι έχεις ψαρέψει ο ίδιος για να δεις πώς γίνεται;

ΣΤ.Κ.: Οχι, είναι επικίνδυνο αυτό.

Γ.Λ.: Εχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;

ΣΤ.Κ.: Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην αποκάλυψη της εταιρίας που ονομάζεται «ΤΜ Lobstering LLC». Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία επικαλείται τα επίσημα έγγραφα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία Κασσελάκη, της ανήκουν δύο αστακοκάραβα.

Το «Timothy Michael», κατασκευής του 1984, μήκους 23 μέτρων και χωρητικότητας 106 τόνων, όπως και το «Debbie Ann» του 1979, μήκους 19,76 μέτρων και χωρητικότητας 115 τόνων, το οποίο τελεί σε καθεστώς πώλησης τα τελευταία χρόνια στο Atlantic Brokerage House, χωρίς να αναγράφεται η τιμή που ζητείται από την ΤΜ Lobstering LLC.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει τη Δήλωση Περουσιακής Κατάστασης, αρχικά και εν συνεχεία το πόθεν έσχες του – αν και ακόμα δεν υπάρχει πειστική απάντηση για το αν και πότε συμμορφώθηκε με το νόμο.


Πηγή