Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε Live τη συνέντευξη στο Mega

Συνέντευξη στην εκπομπή «Live News» του MEGA και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μην προεξοφλούμε το εκλογικό αποτέλεσμα», επανέλαβε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Live News στο MEGA ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, παρά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για τη νέα κυβέρνησή του σε περίπτωση που η ΝΔ λάβει την αυτοδυναμία, έστειλε το μήνυμα: «Να κάνουν κράττει όσοι προεξοφλούν υπουργικές θέσεις».

Αναφερόμενους στους μισθούς στην Ελλάδα, τόνισε: «Είναι χαμηλοί οι μισθοί, το αναγνωρίζω». Μάλιστα, έστειλε το μήνυμα στους επιχειρηματίες: «Πληρώστε παραπάνω και θα βρείτε εργαζομένους». Τόνισε ακομη ότι ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί από τα 1.040 ευρώ στα 1.200 ευρώ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι μπορεί να φτάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Αναφερόμενος στις συντάξεις, είπε: «Θα δουν νέα αύξηση το 2024 οι συνταξιούχοι, ακόμη και οι ρηγμένοι της προσωπικής διαφοράς».

«Έχουμε δεσμευτεί για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει σχέδιο για μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ την επόμενη 4ετία».

«Σκοπός η σταδιακή αύξηση των εργαζομένων στην Υγεία», είπε και τόνισε ότι υπάρχουν προκηρύξεις που «τρέχουν» για νοσηλευτές, καθώς εκεί υπάρχουν ελλείψεις. Αναφερόμενος ακόμη στις προσλήψεις, είπε ότι θα γίνονται «αλλιώς» μέσω ΑΣΕΠ, τονίζοντας όμως ότι αυτές θα γίνονται με γρήγορες διαδικασίες. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι προσλαμβάνουμε τον σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε: «Στόχος μας η σύσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αυστηρές προδιαγραφές και κρατικό έλεγχο».


Πηγή